20-10-2014 13:34:09

S&W Victory 5" .38 S&W. Mekanisk i fin stand Varenr.:P8569


Smith & Wesson Victory revolverne blev under anden verdenskrig fremstillet i store mængder, både til det amerikanske og det britiske militær. Revolveren er i den originale korte .38 S&W, der kan ikke anvendes .38 Special i den. Bag på grebsrammen står BSAP 568.

Revolveren er blevet poleret og reblåneret. Revolveren er afbillede med et nyere S&W service greb. Dette er udskiftet med et originale militært service greb. Aftrækkeren og hanen er i den originale colorcaseharded finish og meget flotte. Alle mekaniske dele fungere perfekt. Både single og double action aftrækket er godt. Løbet står indvendigt blankt og med skarpe gænger.

Smith & Wesson Victory .38 S&W. Pris 2.980,-
Pibelængde 12,7 cm. Totallængde 26,5 cm. Vægt 873 gram.

Historik.
Denne revolvertype repræsenterer nok den mest afgørende konstruktion fra Smith & Wesson.
I stedet for de tidligere Top-Break mekanisme blev swing-out tromlen indført på denne model i 1899. Konstruktionen blev udført af D.B.Wesson og dennes søn. Alt i alt både en fremragende revolver og ammunition, der nu har holdt i mere end 100 år. Ikke så ringe!

Revolveren blev i stor stil solgt til den amerikanske hær og til politiet. Heraf stammer det ofte brugte tilnavn .38 M&P.

Den vigtigste modelvariant, er nok den der blev leveret til de Brittiske Commenwealth nationer. Den afgørende ændring er kalibret, nemlig .38S&W. Britterne benyttede denne S&W patron med et 200 grains projektil, heraf kaliberbetegnelsen .38-200.
Den er lidt kortere end .38S&W Spl. og med en anelse større hylsterdiameter bagtil.
Den blev fremstillet med 4, 5, og 6" løb.
Under WWII købte britterne meget store antal af revolveren. Da serienumrene nåede 1.mill. i april 1942, begyndte man forfra med bogstavet V foran serienummeret.
Heraf tilnavnet Smith & Wesson Victory. Samtidig skiftede man finish. Smith & Wesson Victory modellen fremstod i glasblæst parkerizeret finish.
Ofte kan man se svage filespor udvendigt på disse modeller (i denne model er de kun synlige i flutningen på tromlen). Det har fået nogle til at mene, at der var tale om billig og hurtig krigsproduktion. Det er ganske fejlagtigt. Et krigsvåben skal ikke brillierer ved sin finish med ved sin funktion. Disse revolvere er alle født med en udsøgt trimmet mekanisme, med delene i højeste kvalitet. Mekanismen er nærmest som et urværk fra Schweitz. Selv nutidens Custom revolvere har vanskeligt ved at leve op til denne standard.

Pris: 2.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste