14-06-2012 12:47:01

High Standard. Historik & modeller. Reservedele


Billedet viser Supermatic Trophy med bull barrel. Det er den næstdyreste af modellerne. Der er lagt noget mere håndværk i denne model. Kendetegn: forgyldt slidestop og aftrækker.

High Standard Manufactoring Co.
blev grundlagt i 1926. I 1932 købte firmaet Hartford Arms & Equipment. Hermed startede våbenproduktionen.
High Standard er især kendt for de fortræffelige kal. 22 pistoler, men firmaet har også fremstillet mange andre våben. Under WWII havde High Standard en temmelig stor produktion af Brownings kal.50 maskingeværer (12.7mm). High Standard våben er også blevet solgt i stor stil under navnet J.C.Higgins markedsført af varehuskæden Sears.

Billedet viser en Supermatic Citation. (specialudgave med 4 1/2" bull barrel.)

High Standard har tillige fremstillet en lang række revolvere, både doubleaction og singleaction i westernstil. De sidstnævnte blev forsynet med den traditionelle udstøderstang langs piben i attrapversion - revolveren var en swing-out!
På vore breddegrader, er den Highstandard revolver, der er mest kendt, fremstillet af Dan-Wesson. En doubleaction revolver med udskiftelig pibe, der blev markedsført som High Standard Sentenial MKIII.
High Standard var i et halvt århundrede verdens største producent af kal. .22 pistoler. Det skyldtes i høj grad, at pistolerne var i en særdeles høj teknisk kvalitet.

Billedet viser topmodellen "Victor". Den har sigteskinne i fuld længde.

High Standard lukkede i 1984. En ikke uvæsentlig grund var, at Ruger MKI pistolen havde udhulet High Standarts markedsandel for kal. .22 pistoler.
Mitchell Arms, Santa Anne i Californien påbegyndte produktionen af de klassiske High Standard pistoler igen i 1993. Et nyt firma High Standard Manufactoring Co. i Fort Worth, Texas overtog produktionen i 1994 og fortsatte produktionen af Victor og Citation modellerne, tilmed også i rustfri versioner.
Modellerne Victor, Military Citation, Military Trophy og Sharpshooter, der herhjemme er bedst kendt, er en videreudvikling af den første pistol model B. Konstruktionen ligger meget tæt på Browning´s Woodsman, konstrueret i 1914 og fremstillet af Colt.

Billedet viser model Sharpshooter. Bemærk, at viseret er placeret på bundstykket samt den noget mere skrå skæftevinkel a la Browning pistolerne. Bemærk også den pudsige detalje, at den er fejlstemplet Supermatic - det skulle have været Sharpshooter.

I 1947 blev pistolerne nærmest perfektioneret med en "løbslås" der tillader, at man nemt kan afmontere piben og hermed bundstykket. Dette simple og utroligt godt udtænkte system gør, at pistolen er særdeles nem at adskille og hermed at rense og smøre.
I 1965 blev Military Trophy og Military Citation introduceret.


Billedet viser en sjælden variant, der kun blev fremstillet i lille antal, umiddelbart før produktionen ophørte. En Sharpshooter med rammen eller grebet fra en Victor, Throphy eller Citation. Det er mere retvinklet som på en 45 Auto. Tilmed mangler stemplingen Sharpshooter.

Ligesom Brownings pistoler er High Standard´s pistoler kendetegnet ved, at de nærmest er uopslidelige og utroligt sikre i funktionen.
Skulle nogle i skytteforeningskredse have andre erfaringer , skyldes det måske, at pistolerne her kun sjældent renses, og så godt som aldrig, får et serviceeftersyn hos et kvalificeret bøssemageri. (gad vide hvilken bil der kan køre 20-30 år uden olieskift og øvrig udskiftning af sliddele som dæk ect.)
Et serviceeftersyn hos vore bøssemagere koster i reglen 500-1000 kr. alt efter hvilke og hvormange sliddele, der skal skiftes.
Det kan kun tilføjes, at man får svært ved at finde et bedre skytteforeningsvåben, når det drejer sig om robusthed, præcision og slidstyrke. Rigtige arbejdsheste!

Se vores brugtliste HER det er altid muligt at finde en god High-Standard til en fornuftig pris.

Nyt magasin koster 550,- Ved bestilling af magasiner, vær opmærksom på at der er forskellige vinkler på modellerne, så vi skal bruge den korrekte model betegnelse på pistolen.
OBS! ved køb af magasin skal der forvises tilladelse.

Vort bøssemageri lagerfører alle sliddele til pistolerne, jvf. nedenstående tegning:1.Korn (victor:)
22.
Nød
2.
Kornskrue
23.
Slædestop
3.Viser (Sharpshooter)
24.
do fjeder
3-0 Viserblad 25.Aftræksfjeder
3-1 Viserstift 26.do holder
3-2Højdeskrue for viser
27.Visersokkelbolt

do fjerder
28.Stift

do stift
29.Aftrækker (Victor)

do kugle
30.do stopskrue

do klikpal
31.do stift
3-3Sideindstillingsskrue for viser
32.Aftræksstang

do fjeder 33.do fjeder

do stift
33-1Aftræksstangring (stift)

do fjeder
34.Hanestift
4.Bundstykke fjederknop
35.Aftræksstangstift
5.Bundstykkefjeder (rekylfjeder)
36.Sikring
6.Bundstykkefjederstyr
37.Sideplade
7.Udtrækkerbolt
38.do skrue
8.Udtrækkerfjeder
39.Viser sokkelbolt
9.Udtrækker
40.Stift for aftræksstangsfjeder
9-1Udkaster
41.Stift for grebsskal
10.Bundstykkestift (2x9,5)
42.Hanebolt
11.Bundstykkestift
43.Slagfjederstyr
12.Slagstiftfjeder
44.Slagfjederstyrsskive
13.Slagstift
45.Slagfjeder
14.Slæde
46.Viser holderstift
15.Løb
47.Skrueføring for aftræksfjeder
16.Adskillebolt
48.Skrue for aftræksfjeder
17. do fjeder
49.Magasinholder komplet
18.Stift for adskillebolt
50.Magasin
19.Løbsbolt
51.Skrue for grebsskal
20.Hane
52.Grebskaller (sæt)
21.do stift
52-1Grebskaller Sharpshooter lings.

Indkøbsliste