18-03-2010 18:07:02

Llama-Gabilondo info:Llama-Gabilondo (Gabilondo & Urresti) var et af de mange spanske firmaer, der under første verdens krig producerede store mængder af automatpistoler for det franske forsvar under navnet Ruby. I alt blev der gennem et netværk af større firmaer og underleverandører fremstillet omkring 700.000 pistoler og den spanske familiebaserede produktion af primært håndlavede våben var for altid forandret.

Der var tale om en ret stor klodset 9-skuds pistol på trods af at den kun var i kal. 7.65mm. Men under de vanskelige forhold i skyttegravene, viste den sig både robust og velfungerende. Efter krigen samledes produktionen i færre større firmaer og de fortsatte produktionen af primært små pistoler i kal. 6.35mm til 'hjemmebrug'. Gabilondo var i øvrigt et af de første firmaer der fremstillede automatpistoler med stor magasin kapacitet. allerede i 1922 præsenterede de en 'Ruby' med 22 skuds magasin.

En revolver som denne har for sin tid været et meget stort våben. Nok tænkt som tjenestevåben for militær eller specielle politienheder og navnet 'Ruby' er tydeligvis brugt for at koble til firmaets gloværdige fortid.

Se vores brugte våben fra Llama i menuen i venstre side.
Indkøbsliste