15-08-2019 10:31:44

Freedom Arms

Hvorfor Freedom Arms i Danmark.

Det vi har brug for til vores former for skydning, er tunge og præcist skydende sportsredskaber, med godt aftræk og gode sigtemidler. Freedom Arms lever til fulde op til disse krav. Det er ganske enkelt noget af det mest præcise der overhoved findes i håndvåben, egenspredningen kan ofte måles i få millimeter på 25 meter. 

Her i landet vil vi naturligvis skyde med ammunition i kaliber .45 Colt. Måske til og med de såkaldte Western ladninger, beregnet til sortkrudt revolvere, men let ladet med røgfrit krudt.

Udviklet af Dick Casull fra 1955 og endeligt i produktion fra 1983. Målet var at fremstille superkraftige revolvere, primært beregnet til jagt. Som kaliber valgte han, at udvikle den klassiske .45 Colt fra 1873. Årsagen til dette var, at der netop på dette tidspunkt var kommet hylstre i overlængde og med meget kraftig bund i produktion. Resultatet var og er formidabelt - en standard ladet .454 Casull er ca. dobbelt så kraftig som en .44 Magnum! 

Mange våbenproducenter og i sær i USA praler af, at de har verdens bedste produkter. I tilfældet med Freedom Arms, er det tæt på at passe. Normalt starter fabrikker med at sætte et prisniveau for deres produkt og går så på kompromis med kvaliteten til de er under dette loft. Hos Freedom Arms produceres i den bedst mulige kvalitet og der efter findes en passende pris.

Løb og ramme fremstilles i 4140 stål, samme slags som bruges til kanonløb på tungt artilleri. Medens der til tromlen anvendes 4150, på trods af at dette er særdeles besværligt og kostbart at bearbejde. Ydermere er tromlen kun til 5 skud, så tromlestoppet er placeret mellem kamrene og der generelt er mere gods til rådighed.

Revolverne fremstår i børstet rustfrit stål. Al tilpasning står skarpt og præcist. Timing af tromlen tilpasses individuelt i hånden.

OBS! Vi har desværre ikke tilgang til nye våben fra Freedom Arms for tiden, se vores brugtliste til venstre i indholdsfortegnelsen.

Indkøbsliste