20-10-2014 14:36:37

S&W Victory 5" .38 Special. Ok stand Varenr.:P7962


Smith & Wesson Victory revolverne blev under anden verdenskrig fremstillet i store mængder, både til det amerikanske og det britiske militær. Våbnet er i sit udgangspunkt en helt standart S&W K-ramme revolver med 5" pibe og en svirver i bunden af rammen.

Der er tale om en fem skrue udgave og denne revolvere var oprindeligt i kaliber .38 S&W. Dette er senere ændret til den kraftigere .38 Special og de oprindelige markering er overstemplet med 3 X'er. Våbnet er trykprøvet i England.

Revolverens overflade er sandblæst, 'Parkerizered' og ligner langt fra S&Ws fredstids standart. Aftrækkeren og hanen er flammehærdede. Alle mekaniske dele fungere perfekt. Både single og double action aftrækket er særdeles godt. Grebet er et originalt S&W combat.

Der er tilsyneladende en mindre sæk i løbet umiddelbart foran rammen. Den er ganske svær at se, selv ved anvendelse af diverse instrumenter og testskydning har vist at det ikke påvirker præcisionen.

Dette er et spændende samlerobjekt, men bestemt også en fornuftig skytteforenings revolver. Seks skuds tromle og faste sigtemidler.

Smith & Wesson Victory .38 Special Pris 2.900,-
Pibelængde 12,7 cm. Totallængde 26 cm. Vægt 882 gram.

Historik.
Denne revolvertype repræsenterer nok den mest afgørende konstruktion fra Smith & Wesson.
I stedet for de tidligere Top-Break mekanisme blev swing-out tromlen indført på denne model i 1899.
Konstruktionen blev udført af D.B.Wesson og dennes søn. Samtidig blev .38 S&W Special konstrueret. Disse var en væsentlig forbedring med hensyn til energi niveau i forhold til de tidligere Colt og S&W patroner i .38 og de har nu holdt i mere end 100 år. Ikke så ringe!

Revolveren blev i stor stil solgt til den amerikanske hær og til politiet. Heraf tilnavnet .38 M&P og efter 1960 (1957) S&W M.10.

Den vigtigste modelvariant, er nok den der blev leveret til de Brittiske Commenwealth nationer i meget store mængder under WWII. Den afgørende ændring er kaliberen, nemlig en tilbagevending til .38 S&W. Briterne benyttede denne S&W patron med et 200 grains projektil, heraf kaliber betegnelsen .38-200.
Den er lidt kortere end .38 Speciel og med en anelse større hylsterdiameter bagtil.
Revolveren blev fremstillet med 4, 5, og 6" løb. Da serienumrene nåede 1.mill. I april 1942 begyndte man forfra med bogstavet V foran serienummeret. Heraf tilnavnet Smith & Wesson Victory.
Samtidig skiftede man finish. Smith & Wesson Victory modellen fremstod i glasblæst parkerizeret finish.

Ofte kan man se svage file spor udvendigt på disse modeller. Det har fået nogle til at mene, at der var tale om billig og hurtig krigsproduktion. Det er ganske fejlagtigt. Et krigsvåben skal ikke brilliere ved sin finish med ved sin funktion. Disse revolvere er alle født med en udsøgt trimmet mekanisme, med delene i højeste kvalitet. Mekanismen er nærmest som et urværk fra Schweiz. Selv nutidens Custom revolvere har vanskeligt ved at leve op til denne standard.

Pris: 2.900,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste