02-11-2020 11:27:37

S&W Victory 5" .38 S&W. Mekanisk i fin stand Varenr.:P12006

Smith & Wesson Victory revolverne, eller som de også blev benævnt .38 M&P modellen, blev under anden verdenskrig fremstillet til både det amerikanske og det britiske militær i perioden 1940 til 1945.
Våbnet er i sit udgangspunkt en helt standart S&W K-ramme revolver med 5" pibe. Der er tale om en fem skrue udgave og denne revolvere er i den originale kaliber .38 S&W. Den kan også benytte den brittiske patron .38-200, der er forsynet med et 200 grains projektil.


Der er tale om en fem skrue udgave og disse revolvere var oprindeligt i kaliber .38 S&W.

Stemplingen på højre side af rammer under tromlen er lidt speciel: A Broad Arrow F
der viser at revolvren har være indrulleret i den engelske hær. Dette pile-stemplel viser, at det er (har været) Brittisk Government ejendom.
Revolveren er også prøvestemplet senere i Italien: XXVI der angiver årstallet 1970.

På Topstrappen over tromlen eer stemplet: United States Property.
Piben er stemplet: Smith & Wesson, Springfield, Mass.U.S.A
                              Patented Feb,6.06,Sept.1409. Dec.29.14
På rammer bagest på højre side er det store S&W bomærke istemplet
og forrest på rammens højre side : Made in U.S.A.

Revolveren er i god stand og mekanisk tip-top. Den er blevet reblåneret. Aftrækker, hane og tromlepind blevet forcromet. Nydelige servicegreb i valnød. Ring til fangsnor afmonteret.
Dette er et spændende samlerobjekt til historisk skydning, men bestemt også en fornuftig skytteforenings revolver. Seks skuds tromle og faste sigtemidler.

Smith & Wesson Victory .38 S&W. Pris 3.980,-
Pibelængde 12,7 cm. Totallængde 25,8 cm. Vægt 869 gram. Leveres uden tilbehør.

Historik.
Denne revolvertype repræsenterer nok den mest afgørende konstruktion fra Smith & Wesson.
I stedet for de tidligere Top-Break mekanisme blev swing-out tromlen indført med denne model i 1899.
Konstruktionen blev udført af D.B.Wesson og dennes søn. Samtidig blev .38 S&W Special konstrueret. Disse var en væsentlig forbedring med hensyn til energi niveau i forhold til de tidligere Colt og S&W patroner i kaliber .38, de har nu holdt i mere end 100 år. Ikke så ringe!

Revolveren blev i stor stil solgt til den amerikanske hær og til politiet - heraf tilnavnet .38 M&P og efter 1960 (1957) S&W M.10.

Den vigtigste modelvariant, er nok den der blev leveret til de Brittiske Commenwealth nationer i meget store mængder under WWII. Den afgørende ændring er kaliberen, nemlig en tilbagevending til .38 S&W. Briterne benyttede denne S&W patron med et 200 grains projektil, heraf kaliberbetegnelsen .38-200.
Den er lidt kortere end .38 S&W Speciel og med en anelse større hylsterdiameter bagtil.
Revolveren blev fremstillet med 4, 5, og 6" løb. Da serienumrene nåede 1.mill. I april 1942 begyndte man forfra med bogstavet V foran serienummeret. Heraf tilnavnet Smith & Wesson Victory.
Samtidig skiftede man finish. Smith & Wesson Victory modellen fremstod i glasblæst parkerizeret finish.

Ofte kan man se svage filespor udvendigt på disse modeller. Det har fået nogle til at mene, at der var tale om billig og hurtig krigsproduktion. Det er ganske fejlagtigt. Et krigsvåben skal ikke brilliere ved sin finish med ved sin funktion. Disse revolvere er alle født med en udsøgt trimmet mekanisme, med delene i højeste kvalitet. Mekanismen er nærmest som et urværk fra Schweitz. Selv nutidens Custom revolvere har vanskeligt ved at leve op til denne standard.

Pris: 3.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste