03-11-2020 11:23:50

S&W Victory 4" .38 Special. Korea model. Varenr.:P12662

Smith & Wesson Victory revolverne blev under anden verdenskrig fremstillet i store mængder, både til det amerikanske og det britiske militær. Våbnet er i sit udgangspunkt en helt standart S&W K-ramme revolver med 4" pibe, netskæret skæfte i træ og svirvel i bunden af grebet.


Revolveren er blevet reblåneret, rent mesterrbejde. Skæftet er skiftet ud med et pænt netskåret af kommerciel type.  Revolveren er den originale amerikanske udgave i .38 Special. Denne model kades også Koreamodellen, kendetegnet ved 4" pibe.
På venstre side af løbet står det tidlige store Smith & Wesson stempel
og på den højre '38 S & W SPECIAL CTG'.

Piben er stemplet ovenpå: Smith & Wesson, Springfield, Mass.U.S.A
                                          Patented Feb,6.06,Sept.1409. Dec.29.14

På rammer bagest på højre side er det store S&W bomærke istemplet
og forrest på rammens højre side : Made in U.S.A.
På venstre side over aftrækkerbøjlens bageste det er et tidligere tjenestemærke nydeligt bortfræst.
Alle mekaniske dele fungere perfekt. Både single og double action aftrækket er godt.
Løbet står indvendigt blankt og med skarpe gænger.

Revolveren er fra 1965, der er lidt patina, men ikke noget der skæmmer, faktisk pæn efter alle de år. Men alt i alt en god lille let revolver. Seks skuds tromle og faste sigtemidler.
Ring til fangsnor afmonteret. 

Smith & Wesson Victory .38 Special. Pris 3.480,-
Pibelængde 10 cm. Totallængde 23,1 cm. Vægt 857 gram.

Historik.
Denne revolvertype repræsenterer nok den mest afgørende konstruktion fra Smith & Wesson.
I stedet for de tidligere Top-Break mekanisme blev swing-out tromlen indført på denne model i 1899. Konstruktionen blev udført af D.B.Wesson og dennes søn. Samtidig blev .38 S&W Spec. konstrueret. Denne var en virkelig forbedring af .38 Colt patronen, der var for svag og med helsat projektil. Alt i alt både en fremragende revolver og ammunition, der nu har holdt i mere end 100 år. Ikke så ringe!

Revolveren blev i stor stil solgt til den amerikanske hær og til politiet.
Heraf tilnavnet .38 M&P.

Den vigtigste modelvariant, er nok den der blev leveret til de Brittiske Commenwealth nationer. Den afgørende ændring er kalibret, nemlig .38S&W. Britterne benyttede denne S&W patron med et 200 grains projektil, heraf kaliberbetegnelsen .38-200.
Den er lidt kortere end .38S&W Spl. og med en anelse større hylsterdiameter bagtil.
Den blev fremstillet med 4, 5, og 6" løb.
Under WWII købte britterne meget store antal af revolveren. Da serienumrene nåede 1.mill. i april 1942, begyndte man forfra med bogstavet V foran serienummeret.
Heraf tilnavnet Smith & Wesson Victory. Samtidig skiftede man finish. Smith & Wesson Victory modellen fremstod i glasblæst parkerizeret finish.
Ofte kan man se svage filespor udvendigt på disse modeller (i denne model er de kun synlige i flutningen på tromlen). Det har fået nogle til at mene, at der var tale om billig og hurtig krigsproduktion. Det er ganske fejlagtigt. Et krigsvåben skal ikke brilliere ved sin finish med ved sin funktion. Disse revolvere er alle født med en udsøgt trimmet mekanisme, med delene i højeste kvalitet. Mekanismen er nærmest som et urværk fra Schweitz. Selv nutidens Custom revolvere har vanskeligt ved at leve op til denne standard.

Pris: 3.480,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste