05-09-2018 15:09:16

S&W Victory 5" .38 Special. Flot stand Varenr.:P12660

Smith & Wesson Victory revolverne blev under anden verdenskrig fremstillet i store mængder, både til det amerikanske og det britiske militær. Våbnet er i sit udgangspunkt en helt standart S&W K-ramme revolver med 5" pibe og en svirver i bunden af rammen.

Der er tale om en fem skrue udgave og denne revolvere var oprindeligt i kaliber .38 S&W. Dette er senere ændret til den kraftigere .38 Special.

Flot blåneret finish. Alle mekaniske dele fungere perfekt. Både single og double action aftrækket er særdeles godt. Grebet er et originalt S&W combat.

Bestemt også en fornuftig skytteforenings revolver. Seks skuds tromle og faste sigtemidler.

Smith & Wesson Victory .38 Special. Pris 3.980,-
Pibelængde 12,7 cm. Totallængde 25,6 cm. Vægt 860 gram.

Historik.
Denne revolvertype repræsenterer nok den mest afgørende konstruktion fra Smith & Wesson.
I stedet for de tidligere Top-Break mekanisme blev swing-out tromlen indført på denne model i 1899.
Konstruktionen blev udført af D.B.Wesson og dennes søn. Samtidig blev .38 S&W Special konstrueret. Disse var en væsentlig forbedring med hensyn til energi niveau i forhold til de tidligere Colt og S&W patroner i kaliber .38 og de har nu holdt i mere end 100 år. Ikke så ringe!

Revolveren blev i stor stil solgt til den amerikanske hær og til politiet. Heraf tilnavnet .38 M&P og efter 1960 (1957) S&W M.10.

Den vigtigste modelvariant, er nok den der blev leveret til de Brittiske Commenwealth nationer i meget store mængder under WWII. Den afgørende ændring er kaliberen, nemlig en tilbagevending til .38 S&W. Briterne benyttede denne S&W patron med et 200 grains projektil, heraf kaliber betegnelsen .38-200.
Den er lidt kortere end .38 Speciel og med en anelse større hylsterdiameter bagtil.
Revolveren blev fremstillet med 4, 5, og 6" løb. Da serienumrene nåede 1.mill. I april 1942 begyndte man forfra med bogstavet V foran serienummeret. Heraf tilnavnet Smith & Wesson Victory.
Samtidig skiftede man finish. Smith & Wesson Victory modellen fremstod i glasblæst parkerizeret finish.

Ofte kan man se svage file spor udvendigt på disse modeller. Det har fået nogle til at mene, at der var tale om billig og hurtig krigsproduktion. Det er ganske fejlagtigt. Et krigsvåben skal ikke brilliere ved sin finish med ved sin funktion. Disse revolvere er alle født med en udsøgt trimmet mekanisme, med delene i højeste kvalitet. Mekanismen er nærmest som et urværk fra Schweiz. Selv nutidens Custom revolvere har vanskeligt ved at leve op til denne standard.
 

Pris: 3.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste