02-07-2021 14:56:31

Walther P.38 9x19. Mekanisk god - lidt aret udvendigt. Varenr.:P9025


Våbnet er fremstillet hos Mauser i Oberndorf i 1944. Sent men teknisk og mekanisk er den i orden.

Alle metaldele på denne pistol står med deres oprindelige ret grove bearbejdnings spor fra fremstillingen og den karakteristiske slitage på kanter og hjørner af blåneringen, tyder på at våbnet ikke er reblåneret. Der er ar efter rust i overfladen. Disse er renset op, men ikke poleret. Dette giver en fin patina.

Piben er pæn, der er lidt spor efter rust, men gængerne står skarpt i hjørnerne og den skyder stadigt lige. Alle oprindelige markeringer er let læselige.

Pistolen er spændende på grund af sin fortid og fordi den er lang nok til, at blive registreret som skytteforenings våben.

Grebsskallerne er i rødbrun bakelit og magasinet indeholder 8 patroner.

Walther P.38 9x19 Pris 5.980-
Pibelængde 12,2 cm. Totallængde 21,3 cm. Vægt 958 gram.

Walther P.38 blev afløseren for den berømte Luger P.08. Denne pistol er den første double action arme pistol i verden og samtidigt har den et meget avanceret og effektivt sikrings system.

To lidt sære krav fra de tyske myndigheder var med til at sikre P.38'eren dens karakteristiske udseende. Det første var et ønske om en fritliggende pibe og det andet var et krav om at løbet skulle følge slæden lige tilbage i rammen. Den første udfordring blev klaret ved at anvende to returfjedre, en i hver side af rammen. Det sidste blev klaret ved at anvende et Låsesystemet er af faldbloktypen.

Et godt eksempel på hvor fremsynet konstruktionen var, er at Beretta på deres M. 92FS. der i midt firserne blev tjenestevåben ved det amerikanske forsvar, stort set har kopieret både lås, aftrækket og sikrings systemet.

P.38 har ligesom Lugeren ikke specielt godt af at skyde med patroner beregnet til maskinpistoler (F.eks. Dansk og Svensk AMA). Forsøger man sig alligevel risikere man at ødelægge våbnet. Med de fleste kommercielle typer 9 x 19 ammunition der ikke væsentligt overstiger 480 J eller 350 FT.IB. energi, bør der ikke være nogle problemer.

 

Pris: 5.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste