02-07-2021 14:59:23

Walther P.38 9x19. Ok stand. Varenr.:P8081


Alle metaldele på denne pistol står med deres oprindelige ret grove bearbejdnings spor fra fremstillingen. Piben er en del medtaget, men kan stadigt skyde lige. Den er stemplet: byf 44. Hvilket betyder at våbnet er fremstillet af Mauser i Oberndorf i 1944. Walther P38'er fra sidst i krigen er nogle gange fremstillet i ringe materialer, hvilket i sær har betydning for sikringssystemet. Denne pistol har vi undersøgt og den er helt i orden.

Pistolen er spændende på grund af sin fortid og fordi den er lang nok til, at blive registreret som skytteforenings våben. Ikke mindst nu hvor stadigt flere dyrker historisk skydning.

Grebsskallerne er i rødbrun bakelit og magasinet indeholder 8 patroner.

Walther P.38 9x19 Pris 4.980-
Pibelængde 12,2 cm. Totallængde 21,3 cm. Vægt 966 gram.

P.38 har, ligesom Lugeren, ikke specielt godt af at skyde med patroner beregnet til maskinpistoler, f.eks. Dansk (blå) og Svensk (rød) AMA). Forsøger man sig alligevel risikere man at ødelægge våbnet. Med de fleste kommercielle typer 9x9 ammunition der ikke væsentligt overstiger 480 J eller 350 FT.IB. energi, bør der ikke være nogle problemer.


Walther P.38 blev afløseren for den berømte Luger P.08. Denne pistol er den første duble action arme pistol i verden og samtidigt har den et meget avanceret og effektivt sikrings system.

To lidt sære krav fra de tyske myndigheder var med til at sikre P. 38'eren dens karakteristiske udseende. Det første var et ønske om en fritliggende pibe og det andet var et krav om at løbet skulle følge slæden linært tilbage i rammen. Den første udfordring blev klaret ved at anvende to returfjedre, en i hver side af rammen. Det sidste blev klaret ved at anvende et Låsesystemet er af faldbloktypen.

Et godt eksempel på hvor fremsynet konstruktionen var, er at Beretta på deres M. 92FS. der i midt firserne blev tjenestevåben ved det amerikanske forsvar, stort set har kopieret både lås, aftrækket og sikrings systemet.
 

Pris: 4.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste