12-06-2015 17:07:05

Walther P38/P1(38) 9x19. Blandet stand. Varenr.:P5482

Denne pistol er et møde mellem krigstidens og efterkrigstidens P.38. Slæde og løb er fra efterkrigstiden. Hvilket har den fordel, at denne pistol ikke har skudt med ætsende krigsammunition og derfor står den nærmest som ny i piben. Ramme er fra anden verdenskrig og dermed i stål, hvilket giver våbnet en passende vægt, der gør det behageligt at skyde med.

Det nyere løb og slæden står med deres oprindelige bearbejdnings spor fra fremstillingen og den karakteristiske slitage på kanter og hjørner af blåneringen. Dette tyder på at den øverste halvdel af våbnet ikke er reblåneret. Rammen står nærmest i hvidmetal. Aftrækket er ok, især i single action.

Pistolen er spændende på grund af sin fortid og fordi den er lang nok til, at blive registreret som skytteforeningsvåben.

Grebsskallerne er efterkrigsmodellen i sort plastik og magasinet et WW II der kan indeholde 8 patroner.

Walther P.38 9x19 Pris 3.980,-
Pibelængde 12,2 cm. Totallængde 21,3 cm. Vægt 954 gram.

Fremstillingen af Walther P.38 stoppede i første omgang kort efter anden verdenskrig, men i 1957 genoptog Walther igen produktionen på deres nye fabrik i Ulm.
Frem til 1980 var P.38 standardpistol ved det vesttyske forsvar under betegnelsen P.1.
På den nye udgave havde man for at reducere vægten valgt at fremstille rammen i aluminium. I denne ny lette udgave er rekylen særdeles mærkbar for stort set alle skytter og naturligvis især for sportsskytter.

Walther P.38 blev afløseren for den berømte Luger P. 08. Denne pistol er den første duble action armepistol i verden og samtidigt har den et meget avanceret og effektivt sikrings system.

To lidt sære krav fra de tyske myndigheder var med til at sikre P.38'eren dens karakteristiske udseende. Det første var et ønske om en fritliggende pibe og det andet var et krav om at løbet skulle følge slæden lineært tilbage i rammen. Den første udfordring blev klaret ved at anvende to returfjedre, en i hver side af rammen. Det sidste blev klaret ved at anvende et låsesystemet er af faldbloktypen.

Et godt eksempel på hvor fremsynet konstruktionen var, er at Beretta på deres M. 92FS der i midt firserne blev tjenestevåben ved det amerikanske forsvar, stort set har kopieret både lås, aftrækket og sikrings systemet.

Pris: 3.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste