26-09-2014 10:14:42

Hi-Standard Sentinel R-101 .22lr. Ok stand. Varenr.:P8706

High Standard R-101 6" Revolver. 22lr. 9 skuds trommel, pæn stand, blåneret finish.
Fast sigte.

High Standard R-101 .22lr. Pris 1.880,-
Pibelængde 15,2 cm. Totallængde 28,4 cm. Vægt 719 gram.

Ved første øjekast ser en Hi-Standard Sentinel ikke ud til at være noget specielt. En grim støbt aluminiumsramme og mildest tale 'sjuskede' samlinger, alt sammen signalerer et billigt produkt og billigt var det - men kun i anskaffelse.

High Standard’s Sentinel blev designet af Harry H. Sefried II. Som regnes for at være en af de mest kreative våben designerer i sidste halvdel af det tyvende århundrede. Under anden verdenskrig arbejdede han for Winchester sammen med Marsh “Carbine” Williams. Efter krigen blev han ansat hos High Standard og stod for modeller som Supermatic Citation, Olympic og Sentinel revolver.

Valget af materialer og ikke mindst den udbredte brug af støbeteknik gjorde at revolveren kunne produceres hurtigt - og dermed billigt uden at det resulterede i et ringe produkt. Tværtimod der lå stor kompetence og mange overvejelser bag designet. F.eks. er der som på Mauser 1896 ingen synlige skruer der holder metaldelene sammen. Hele pistolen er holdt sammen med den pin der er synlig lige over emblemet på venstre side.

Racheten (den stjerne bag på tromlen som drejer den) er en del der hurtigt slides på de fleste revolvere. Her designede Sefried en rachet bestående af fordybninger med en kanal der fanger prawlen (delen der drejer tromlen) og hermed drejes tromlen med et minimum af belastning. Yderliger er der ud for slagstiften en udfræsning der beskytter både tromle og hanen hvis den skulle ramme et tomt kammer, samt virker som gasvent i tilfælde af, at et hylster springer.

I 1959 og frem til 1979 var Sefried chef ingeniør hos Sturm, Ruger & Co. Hvor han fungerede som Bill Ruger’s højre hånd.

Pris: 1.880,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste