10-03-2022 13:38:29

Ruger 10/22 Takedown LITE Varenr.: 21152

Ruger 10/22 Takedown LITE med rustfri pibe. Låsestolen er i stainless finish. Skæfte i sort polymer med fintskårne netskæringer. Vil man have en kort salonriffel som ikke fylder særligt meget under transport, er denne Takedown model det perfekte valg. Piben er omsluttet af en aluminiums profil med huller, trådet pibe med 1/2x28 gevind med omløber. Pibelængde 41 cm. Totallængde 88 cm. Vægt 2.041 gram.

Der medfølger skinne og skruer til kikkertmontage i Weaver profil.


Tasken er indrettet med tre lommer indvendigt, et til løbet, et til kolben og låsestolen, og en til kikkerten hvis man har en aftagelig montage.

Tasken kommer med en rem, så den er nem at have med. En god lille taske med plads til det nødvendige, plus den fylder næsten ingen ting.

Historik:
Da Ruger bragte denne halvautomatiske salonriffel på markedet i 1964, var den en revolution. Stort set hele markedet for små halvautomatiske rifler, indtil da, byggede på konstruktioner, der var udført før II. verdenskrig.

Ruger 10/22 konstruktionen er særdeles enkel, hvilket er med til at gøre den meget pålidelig. Stort set hele mekanismen er indbygget i aftrækshuset.
Hammerfaldet er ultra kort, hvilket giver meget hurtig tænding af patronen.
Piben er fastgjort i låsestolen med et unikt og særdeles enkelt 2-skrue V-blok system.

Ruger magasinet er også unikt. Det er med tiden blevet til det klassiske magasin, der er blevet anvendt i mange af Rugers senere konstruktioner. Det har en indvendigt roterende snegl, som i det gode gamle Steyr-Mannlichermagasin.

Til randtændte patroner, i selvladevåben, er Ruger magasinet simpelthen den bedste eksisterende konstruktion til problemfri patronfødning.
Ruger magasinet er fremstillet i polymer og patronlæberne er fremstillet i en gedigen rustfri stålkonstruktion. Det er helt indbygget i skæftet, så man ikke kan støde til det ved et uheld.
Standard er 10 patroner.

Ruger 10/22 riflen er særdeles dejlig og handy. Den vejer kun 2,2 kg. i standardudgaven.
Det er markedets mest pålidelige halvautomat med randtændingspatroner, og ikke mindst, en af de mest akkurat skydende.
Det er ikke uden grund, at Ruger riflen er blevet fremstillet i mere end 5- 6 millioner eksemplarer i de sidste 50 år.

Pris: 8.695,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste