10-03-2022 14:39:19

Ruger 10/22 Tactical Varenr.: 1261

Ruger 10/22 Tactical
Blåneret satin finish, med skæfte i sort polymer med fintskårne netskæringer, Weaver-stil base til montering af sigte, trådet pibe med 1/2x28 UNF gevind med monteret Ruger® flammeskjuler. Vi kan anbefale en Schultz & Larsen dæmper til riflen.
Pibelængde 41 cm. Totallængde 92 cm. Vægt 1.950 gram.

Historik:
Da Ruger bragte denne halvautomatiske salonriffel på markedet i 1964, var den en revolution. Stort set hele markedet for små halvautomatiske rifler, indtil da, byggede på konstruktioner, der var udført før II. verdenskrig.

Ruger 10/22 konstruktionen er særdeles enkel, hvilket er med til at gøre den meget pålidelig. Stort set hele mekanismen er indbygget i aftrækshuset.
Hammerfaldet er ultra kort, hvilket giver meget hurtig tænding af patronen.
Piben er fastgjort i låsestolen med et unikt og særdeles enkelt 2-skrue V-blok system.

Ruger magasinet er også unikt. Det er med tiden blevet til det klassiske magasin, der er blevet anvendt i mange af Rugers senere konstruktioner. Det har en indvendigt roterende snegl, som i det gode gamle Steyr-Mannlichermagasin.

Til randtændte patroner, i selvladevåben, er Ruger magasinet simpelthen den bedste eksisterende konstruktion til problemfri patronfødning.
Ruger magasinet er fremstillet i polymer og patronlæberne er fremstillet i en gedigen rustfri stålkonstruktion. Det er helt indbygget i skæftet, så man ikke kan støde til det ved et uheld.
Standard er 10 patroner.

Ruger 10/22 riflen er særdeles dejlig og handy. Den vejer kun 2,2 kg. i standardudgaven.
Det er markedets mest pålidelige halvautomat med randtændingspatroner, og ikke mindst, en af de mest akkurat skydende.
Det er ikke uden grund, at Ruger riflen er blevet fremstillet i mere end 5- 6 millioner eksemplarer i de sidste 50 år.

Pris: 4.895,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste