04-02-2021 13:33:14

Ruger No.1 .450 Bushmaster Varenr.: 21304

Skæfte i lamineret træ i grålige og sorte nuancer, afsluttet med kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish med netskæringer. Rembøjlebeslag er monteret på skæftet. Ej monteret med korn og kærv. Der er monteret mundingsbremse på piben.

Ruger No.1 i kaliber .450 Bushmaster. Pris 19.065,-
Pibelængde 50,8 cm. Totallængde 92,7 cm. Vægt 3.401 gram. 

Ruger No.1 riffen er vel nok en af de mest klassiske jagtrifler, der kan erhverves. Før i tiden blev rifler som disse fremstillet af flere engelske bøssemagere som f.eks. Alexander Henry og Farquharson fra Scotland. Også i U.S.A. blev denne type faldblokrifler fremstillet af bl.a. Winchester og Sharps.
Når velanskrevne engelske eller tyske (Heym) bøssemagere i dag fremstiller enkeltskudsrifler, bliver de oftest bygget på Rugers No.l lås.
Enkeltskudsriflen med faldblok, der har fået en renæssance som følge af Rugers produktion, tiltaler skytter, der skyder godt. "One shot - one kill" Riflen giver en særdeles handy fornemmelse som følge af den ultrakorte lås. Indtil Ruger begyndte produktionen, var man henvist til kostbare håndbyggede rifler. Det blev radikalt ændret med Bill Rugers produktionsmetoder og filosofi: "Value for Money".
Da Bill Ruger i begyndelsen af 1960 startede planlægningen af riflen, fik han fra mange sagkyndige at vide, at det var en rigtig dårlig idé. Jægere krævede magasinrifler. Ruger var, som tidligere, sikker i sin sag. Riflen kom i produktion, og den blev en succes.
Blandt mange, der gav en hånd til projektet, var mesterbøsse- og skæftemageren Leonard M. Brownell. Blandt mange andre detaljer, designede han skæfterne. Brownell havde, ligesom Ruger en svaghed for det klassiske engelske design.
Efter 5 - 6 års planlægning og produktionsforberedelser, blev riflen lanceret på markedet i slutningen af 1966. Siden er der kommet en rækkemodelvarianter til, senest No.1 rifler fremstillet i rustfrit stål.
Tekniske detajler:
Manuel sikring på kolbehalsen.
Sigteskinne i stål for montage af Ruger kikkertringe. (se 77 Teknik & brug)
Justérbart visér, både i højde- og sideretning. Fældbart.
Ladegreb med fingersikring.
Ejector, der ved en simpel justering, kan ændres til udtrækker.
Aftagelige rembøjler.

Pris: 19.065,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste