11-06-2023 09:45:24

No. 1 Riffel

no-1-stainless-udsnit.jpg
Ruger No. 1

Denne riffel er vel nok en af de mest klassiske jagtrifler, der kan erhverves. Før i tiden blev rifler som disse fremstillet af flere engelske bøssemagere som f.eks. Alexander Henry og Farquharson fra Scotland.
Også i U.S.A. blev denne type faldblokrifler fremstillet af bl.a. Winchester og Sharps.

Når velanskrevne engelske eller tyske (Heym) bøssemagere i dag fremstiller enkeltskudsrifler, bliver de oftest bygget på Rugers No.l lås.

Enkeltskudsriflen med faldblok, der har fået en renæssance som følge af Rugers produktion, tiltaler skytter, der skyder godt. "One shot - one kill" Riflen giver en særdeles handy fornemmelse som følge af den ultrakorte lås. Indtil Ruger begyndte produktionen, var man henvist til kostbare håndbyggede rifler. Det blev radikalt ændret med Bill Rugers produktionsmetoder og filosofi: "Value for Money".

Da Bill Ruger i begyndelsen af 1960 startede planlægningen af riflen, fik han fra mange sagkyndige at vide, at det var en rigtig dårlig idé. Jægere krævede magasinrifler. Ruger var, som tidligere, sikker i sin sag. Riflen kom i produktion, og den blev en succes.

Blandt mange, der gav en hånd til projektet, var mesterbøsse- og skæftemageren Leonard M. Brownell. Blandt mange andre detaljer, designede han skæfterne. Brownell havde, ligesom Ruger en svaghed for det klassiske engelske design.
Efter 5 - 6 års planlægning og produktionsforberedelser, blev riflen lanceret på markedet i slutningen af 1966. Siden er der kommet en rækkemodelvarianter til, senest No.1 rifler fremstillet i rustfrit stål.
Tekniske detajler:
Manuel sikring på kolbehalsen.
Sigteskinne i stål for montage af Ruger kikkertringe. (se 77 Teknik & brug)
Justérbart visér, både i højde- og sideretning. Fældbart.
Ladegreb med fingersikring.
Ejector, der ved en simpel justering, kan ændres til udtrækker.
Aftagelige rembøjler.
Forskellene på de 10 versioner af denne model er, at Varminter og Standard har et mere fyldigt og anderledes forskæfte, og de har ikke korn og kærv. Det gælder for både de blånerede og rustfri udgaver.

Desværre har Ruger indskrænket antallet af versioner. Hvert år er der muligheder for at erhverve nye versioner - og de tidligere er udgået.

no-1-rsi.jpg
Ruger No.1 RSI, fuldskæftet. Skæftetræ i amerikansk valnød afsluttet med kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish med god varm lød og fintskårne netskæringer. Forreste rembøjlebeslag er ikke quickaftageligt. Piben er 20", 51 cm lang.Vægt: 3,3 kg.
Lagerføres i kal. 243 win. og 7 x 57  Kr. 18.715,-

no-1-h.jpg
Ruger No l H, "Tropical" Skæftetræ i amerikansk valnød afsluttet med
kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish med god varm lød og fintskårne netskæringer. Forreste rembøjlebeslag er monteret på piben (ingen remstøtte under skydning!)
Piben er 24", 61 cm lang.Vægt: 4,l kg.
Lagerføres i kal. ,.416 Remington og.458 Win. kr.: 18.900,-

no-1-b.jpg
Ruger No. l B, "Standard" Skæftetræ i amerikansk valnød afsluttet med
kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish med god varm lød og fintskårne netskæringer. Forreste rembøjlebeslag er monteret på skæftet.
Ej monteret med korn og kærv. Piben er 26", 66 cm lang.Vægt: 3,6 kg.
Lagerføres i kal. 7mm Rem.mag. og .223 Rem.  kr.: 18.860,-
no-1-s.jpg
Ruger No.1 S, "Medium Sporter" Skæftetræ i amerikansk valnød afsluttet med kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish med god varm lød og fintskårne netskæringer.
Forreste rembøjlebeslag er monteret på piben. Monteret med korn og kærv.
Piben er 26", 66 cm.lang. Vægt: 3,3 kg. Lagerføres i 9,3 x 74 pris kr.:18.860,-


Ruger No.1 V, "Varminter" Skæftetræ i amerikansk valnød afsluttet med kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish med god varm lød og fintskårne netskæringer. Forreste rembøjlebeslag er monteret på skæftet.
Ej monteret med korn og kærv.
Piben er 24", 61 cm lang og i en sværere dimensionering. Vægt: 4,1 kg. Udsolgt.

no-1-a.jpg
Ruger No.1 A "Light Sporter". Skæftetræ i amerikansk valnød afsluttet med kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish med god varm lød og fintskårne netskæringer. Forreste rembøjlebeslag er monteret på piben (ingen remstøtte under skydning!)
Monteret med korn og kærv. Piben er 22", 56 cm lang. Vægt: 3,3 kg. Udsolgt

no-1-ki-b-bbz.jpg
Ruger No.1 B Rustfri, "Standard". Skæfte i lamineret træ i grålige og
sorte nuancer, afsluttet med kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish uden netskæringer. Forreste rembøjlebeslag er monteret på skæftet. Ej monteret med korn og kærv. Piben er 26", 66 cm.lang. Vægt: 3,6 kg Udsolgt.


Ruger No.1 S Rustfri, "Medium Sporter". Skæfte i lamineret træ i grålige og sorte nuancer, afsluttet med kolbekappe i sort gummi. Skæfternefremstår i halvmat finish uden netskæringer. Forreste rembøjlebeslag er monteret på piben. Monteret med korn og kærv.
Piben er 22",  45/70 Gov´t. , 56 cm.lang.Vægt 3,3 kg. Udsolgt

Ruger No.1 H Rustfri, "Tropical". Skæfte i lamineret træ i grålige og
sorte nuanceer, afsluttet med kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish uden netskæringer. Forreste rembøjlebeslag er monteret på piben. Monteret med korn o g kærv. Piben er 24",61cm.lang.Vægt:4,l kg.Kaliber:.416 Rigby og .458 Win.mag./.458 Lott kr. Udsolgt


Ruger No.1 V Rustfri, "Varminter". Skæfte i lamineret træ i grålige og
sorte nuancer, afsluttet med kolbekappe i sort gummi. Skæfterne fremstår i halvmat finish uden netskæringer. Forreste rembøjlebeslag er monteret på skæftet.
Ej monteret med korn og kærv. Piben er 24",61cm.lang og i en sværere dimensionering. Vægt 4,l kg. Udsolgt.

mange-patroner.jpg
mange-patroner-2.jpg

From: 18.860,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste