09-09-2018 18:33:17

Mini-14

mini-14-tvaersnit.jpg
Ruger Mini-14.
Bill Ruger ombyggede i drengeårene en Savage 99 leveractionriffel kal.30-40 Krag
til et selvladegevær. Denne hang til at konstruere, blev ikke mindre, da han fik arbejde som konstruktør hos Auto-Ordnance, der bl.a. fremstillede Thompson maskinpistoler. Gennem sit arbejde her, traf han den senere så kendte konstruktør Garand. Hvad kunne være mere nærliggende senere i livet end at fremstille et lille selvladegevær, efter samme læst som US M1 riflen (Garand).
mini14-adskilt.jpg
Det var netop, hvad Bill Ruger gjorde 30 år senere. Rent faktisk konstruerede han 2 forskellige versioner. .308 win. modellen XGI kom dog aldrig i produktion.
Derimod blev Mini-14 i kal. 223 Rem. lanceret på markedet i 1974. Den blev omgående en succes. Konstruktionen minder meget om M.1 riflen (Garand) og om den senere M.14. (gaslader) Adskillelsen foregår på samme måde, uden brug af værktøj. Aftrækkerbøjlen frigøres og svinges ned. Herefter kan aftrækshuset udtages, og resten "falder" nærmest fra hinanden.

mini14-gostring-sort-tra.jpg
Ruger Mini 14.
Standard riflen i blåneret udførelse, med overskæfte i sort polymer. (kan også erhverves med træoverskæfte) Skæftet er i amerikansk hardwood, der fremstår i en god varm lød med en halvmat finish, der fremhæver åretegningen. Skæftet er afsluttet med en praktisk og traditionel kolbekappe i polymer. Fuldt justerbart ring-sigtemiddel og korn. Fast monterede rembøjler.
Magasin til 5 patroner. Kan også leveres i 2-skuds version. kal.223 Rem.
(kan evt. også leveres med sort All Weather polymerskæfte) kr. Udsolgt
mini14-gostring-rust-trae.jpg
Ruger Mini 14, Rustfri.
Som førnævnte, men i rustfrit stål, der fremstår i rå værktøjsfinish. Hjemtages kun på bestilling, med 3 - 5 mdr. leveringstid. kr. Udsolgt forventet pris 10.000.- 11.000
ranchrifle-14-sort-trae.jpg
Ruger Ranchrifle.
Denne model adskiller sig kun fra Mini-14 med hensyn til kikkertmontering. Låsestolen har udfræsninger til Ruger kikkertringe. Udkastet er ændret til mere sidelæns, så hylstret ikke rammer kikkerten. Standardskæfte i amerikansk hardwood. Kan evt. leveres med sort All Weather polymerskæfte.
Hjemtages kun på bestilling, med 3 - 5 mdr. leveringstid. kr.  pris 11.220
ranchrifle-rust-fiber.jpg
ranchrifle-rust-trae.jpg
Ruger Ranchrifle, Rustfri.
Som førnævnte, men i rustfrit stål, der fremstår i rå værktøjsfinish.Kan evt. leveres med sort All Weather polymerskæfte. Udsolgt forventet pris 10.000.- 11.000
mini30-rust-trae.jpg
Ruger Mini Thirty.
Som Ranchriflen, men i kal. 7,62 x 39. Der er 3 versioner:
Skæfte i hardwood, blåneret. Forventet pris kr. Udgået
Skæfte i hardwood, som ovenstående, rustfri.  pris kr. 11.220,-
All-Weather skæfte, rustfri. pris kr. 11.220,-
Mini Thirty hjemtages kun på bestilling. Leveringstid: 3 - 5 mdr.

Ruger Mini-14 Ranchrifle - ny version.
Sigtemidleerne er ændret. En ny mere solid Gost Ring, justerbar, er monteret og frontsigtet har fået "sidebeskyttelse". Låsestolen er blevet forbedret og samtidig fået mere rundede "kanter".
Piben er 18,5"(47 cm.) med 6 højresnoede riffelgange, twist 1:9 med mulighed for at anvende tungere/længere projektiler.
Riflen lagerføres i kaliber .223 Rem. og på bestilling i kaliber 6.8 mm Rem.SPC.
11.220,-


Ruger Mini-14 5TH - Target. Der er tale om en ny version. Riflen er fremstillet i rustfrit stål med  Target Grey Finish. Skæftet er fra Houge. Det er et fiberskæfte med sort gummihud (overmoulded). Riflen kan også leveres med et amerikansk Hardwood skæfte.
Riflen har tung pibe, der er monteret med en Harmonic Dampener. Denne svingnigsdæmper er justerbar. Det gør, at man kan justere pibesvingningerne til den enkelte patronladning. Rigtigt justeret, kan  meget små grupper opnås. ( 2,5 cm grupper på 100 meter). Det er lidt særligt for en halvautomatisk riffel.
Piben har ringmarkering, nærmest som en skydelære, med spring på 0,15mm.  Det gør at man kan indstille svingningsdæmperen ganske akkurat.
Piben er 22" lang og løbet har en stigning på 1:9".
Udsolgt

From: 11.220,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste