19-04-2022 10:54:57

Ruger O/U Red Label & All Weather


Ruger O/U Red Label

Ruger´s over & under geværer er af nyere dato. Geværet er konstrueret så sent som i 1978. Bill Ruger prioriterede et slidstærkt og pålideligt gevær meget højt, og så skulle det have et godt udseende. (Round Action)

Bascule De første basculer var fremstillet i kulstofstål. Da moden skiftede, og det blev mere almindeligt med lyse "forniklede" basculer, blev Rugers Red Label fra 1989 forsynet med en rustfri bascule og mekanik. Det er, til idag, den eneste O/U, der har basculen fremstillet i dette indlysende rigtige materiale. (jvf. afsnittet Ruger 77 Teknik & brug.)

Finishen på basculen er fint matslebet. Designet er enkelt og ligetil, nærmest "Stelton" agtigt. Basculen er helt uden synlige skruer, stifter og bolt. Den eneste dekoration er Rugers bomærke og stempel på undersiden. Geværet kunne fortjene at være udstillet på Kunstindustrimuseet eller Museum of Modern Art, som et godt eksempel på vellykket og enkelt industrielt design.

Som følge af den moderne fremstillingsmetode med præcisionsstøbning, og den enkle konstruktion, har det været muligt at have en lav basculehøjde på kun 60 mm. Det svarer nogenlunde til Perazzi's avancerede bascule.
Mekanisk er basculen udstyret med fangsikring, "uknækbare" slagstifter, automatsikring, pålidelig singletrigger og Ralf Dieckmann's patenterede "easy-open design".

Løbsvælgeren er også ganske særlig. Det er den eneste løbsvælger, man kan nå at skifte løb med, når der skal afgives et hurtigt skud. Det er kun den nederste del af sikringen, der skal drejes, for at skifte løb. Det kan med en smule øvelse gøres i én bevægelse ved afsikring.

Løbene er fremstillet af smedet krom-molybdænstål. Det er garanteret de stærkeste piber, der kan fås. Monoblokken er præcisionstrykstøbt.
Stolperne til sigteskinnen er sølvloddet på løbet. Sigteskinnen er "flydende" monteret på disse stolper i en udfræst svalehale, så den ikke "slår" sig, hvis løbene skulle blive varme af skydning.

Choke Geværet leveres med 5 stk. udskiftelige (rustfri)chokes: 1/1, 1/2, 1/4 og 2 stk. Skeet (1/8).
Ny type luksusnøgle medfølger. (verdens bedste - klik her)
Choke i ekstra full lagerføres.

 

Kamrene er i 3" magnum - 76 mm, og løbene er med "backbore". Med moderne haglpatroner giver "Backbore" højere udgangshastighed, lavere følt rekyle og bedre haglfordeling (det svarer til de engelske geværes "overbore").

Ruger Red Label leveres i følgende versioner:

Ruger Red Label kaliber 20/76 med 66 cm. blånerede løb og engelsk skæfte i amerikansk valnød. Skæftet fremstår i halvmat finish med god varm lød og fine netskæringer.                 Et usædvanligt lille kært gevær med korte handy løb. kr: 19.950,-


Ruger Red Label, kaliber 12/76 med 71 cm. blånerede løb og skæfte med pistolgreb i amerikansk valnød. Skæftet fremstår i halvmat finish med god varm lød og fine netskæringer. kr: 19.950,-


Ruger Red Label, kaliber 12/76, som den foregående, men med skæfter i sort kunststof. kr. 18.460.-

Ruger Red Label, kaliber 12/76 med 71 cm. blånerede løb og engelsk skæfte i amerikansk valnød. Skæftet fremstår i halvmat finish med god varm lød og fine netskæringer. 17.950,-

Ruger Red Label, kaliber 12/76. Løbene er i rustfrit stål. Skæfte med pistolgreb i amerikansk valnød. Skæftet fremstår i halvmat finish med god varm lød og fine netskæringer.
Løbslængde 71 cm. Ruger fremstiller ikke mere denne model med rustfri løb - desværre.
Vi har en specialmodel med 43,5 cm skæfte kr. 25.800,-


Ruger Red Label, kaliber 12/76. som den foregående, men med engelsk skæfte.
Valgfri løbslængde 66 eller 71 cm.
Ruger fremstiller ikke mere denne model med rustfri løb - desværre.
Måske bliver produktionen genoptaget senere.


Ruger Red Label, All Weather, kal.12/76. Som de foregående i fuld rustfrit stål, men med sorte kunststofskæfter.
Løbslængde 71 cm.kr.  Udsolgt
Ruger fremstiller ikke mere denne model med rustfri løb - desværre.
Måske bliver produktionen genoptaget senere.Ruger Red Label All Weather, kal. 12/76. Som den foregående, men med de rustfri metaldele i den nye grånerede finish eller Target Grey, jvf. Ruger 77, Teknik & brug, rustfrit stål.
Udsolgt. Ruger fremstiller ikke mere denne model med rustfri løb - desværre.
Måske bliver produktionen genoptaget senere.Ruger Red Label All Weather, kal 12/76. Som den foregående, men med engelsk skæfte i amerikansk valnød.
Udsolgt. Ruger fremstiller ikke mere denne model med rustfri løb - desværre.
Måske bliver produktionen genoptaget senere.Ruger Red Label All Weather, kal 12/76. Som den foregående, men med skæfte med pistolgreb i amerikansk valnød.
Udsolgt. Ruger fremstiller ikke mere denne model med rustfri løb - desværre.
Måske bliver produktionen genoptaget senere.

From: 16.640,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste