04-02-2021 12:32:32

Ruger No.1 50 år jubilæums model Varenr.: 21308

I forbindelse med at det er 50 år siden Bill Ruger præsenterede den første Ruger No.1, udbyder Ruger denne jubilæum udgave med fine detaljer, riflen laves kun i kaliber 308 Winchester. Se historik m.m. nederst.

Ruger No.1 50 år jubilæums model i kaliber .308 Win. Pris 22.890,-
Pibelængde 55,9 cm. Totallængde 97,8 cm. Vægt 3.175 gram. 

Ruger No.1 riffen er vel nok en af de mest klassiske jagtrifler, der kan erhverves. Før i tiden blev rifler som disse fremstillet af flere engelske bøssemagere som f.eks. Alexander Henry og Farquharson fra Scotland. Også i U.S.A. blev denne type faldblokrifler fremstillet af bl.a. Winchester og Sharps.
Når velanskrevne engelske eller tyske (Heym) bøssemagere i dag fremstiller enkeltskudsrifler, bliver de oftest bygget på Rugers No.l lås.
Enkeltskudsriflen med faldblok, der har fået en renæssance som følge af Rugers produktion, tiltaler skytter, der skyder godt. "One shot - one kill" Riflen giver en særdeles handy fornemmelse som følge af den ultrakorte lås. Indtil Ruger begyndte produktionen, var man henvist til kostbare håndbyggede rifler. Det blev radikalt ændret med Bill Rugers produktionsmetoder og filosofi: "Value for Money".
Da Bill Ruger i begyndelsen af 1960 startede planlægningen af riflen, fik han fra mange sagkyndige at vide, at det var en rigtig dårlig idé. Jægere krævede magasinrifler. Ruger var, som tidligere, sikker i sin sag. Riflen kom i produktion, og den blev en succes.
Blandt mange, der gav en hånd til projektet, var mesterbøsse- og skæftemageren Leonard M. Brownell. Blandt mange andre detaljer, designede han skæfterne. Brownell havde, ligesom Ruger en svaghed for det klassiske engelske design.
Efter 5 - 6 års planlægning og produktionsforberedelser, blev riflen lanceret på markedet i slutningen af 1966. Siden er der kommet en rækkemodelvarianter til, senest No.1 rifler fremstillet i rustfrit stål.
Tekniske detajler:
Manuel sikring på kolbehalsen.
Sigteskinne i stål for montage af Ruger kikkertringe. (se 77 Teknik & brug)
Justérbart visér, både i højde- og sideretning. Fældbart.
Ladegreb med fingersikring.
Ejector, der ved en simpel justering, kan ændres til udtrækker.
Aftagelige rembøjler.

Pris: 22.890,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste