04-03-2009 15:23:38

Whitworth/Interarms Mark X Varenr.: 5165

Whitworth/Interarms Mark XKal. 375 H&H
Brugt

Custom safaririffel i “Old fashion Style”

Blåneret 60 cm pibe i oprindelig finish. Safari customsigtemidler med korn og klapvisir med indstillinger til 100-200-300 yards. Piben har haft et slidmærke i blåneringen ved munding der dog er repareret og blåneret. Ganske få yderligere mærker i blåneringen. På piben er graveret:”Whitworth Rifle Company, Manchester, England” Løbsbånd med rembøjle.

Skæftet er klassisk oliebehandlet valnød med flot udskåret og markeret kindpude. Traditionel rød Silver gummikolbekappe monteret. Bakelitskive ved pistolgreb. Blank Rigbybolt, sort forskæfteafslutning. Aftagelige Uncle Mike`s rembøjler. Fintskårent engelsk netskæring. Klassisk udskæring i skæftet for patronudkast. London Proof efter 1954.
Skæftet har en rigtig god “patina” og enkelte småmærker efter brug.

Låsen er fra Interarms og af kommerciel Mausertype i bedste kvalitet med blåneret bundstykke og”Husqvarna 1600 afslutning”. Sidesikring og hængslet magasinbund. Forberedt for kikkertmontage. Låsegreb er bukket for ikke at ramme en evt. monteret kikkert.

Denne riffel er som taget ud af de gode gamle dage, hvor der blev gået på rigtig Safari. Man kan let hensætte sig selv som gående over savannen med en fører og nogle bærere. Riflen er finishmæssig med en god patina. Mekanisk er den på ingen måde slidt og som alle Mauserkonstruktioner funktionssikker og stabil. Derfor valgte alle de gamle White Hunters næsten altid Mausers lås. En rigtig storvildtsriffel og lækker er den.
Riflen er fremstillet af Withworth som gammeldags "best grade" bøssemagerarbejde.
Riflen er fremstillet, før dette varemærke blev kommercialiseret og riflerne med dette varemærke blev mere eller mindre serie- eller fabriksfremstillet.
Der er virkeligt brugt tid på at færdiggøre riflen i allerhøjeste kvalitet. Alene monteringen og indskydning af sigtemidlerne i denne kvalitet, vil i dag koste mere end det halve af riflens pris.
For den der ønsker en særligt veludført safaririffel, er der her en mulighed for, at erhverve en engelsk storvildtriffel, til en skikkelig, eller nærmest beskeden pris.

Pris: 18.645,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste