27-04-2022 10:33:00

Schultz & Larsen Rplt. Sniper Varenr.: 4211

Kal. 6,5 x 55

Finskytteriffel af typen som Rigspolitiet benyttede til finskytter i beredskabsstyrken.
Riflen er fuldstændig magen til, bortset fra kaliberet, der oprindeligt var.308 Win.

Piben er 20 mm tyk ved mundingen og 67 cm lang, stemplet: “Geværfabrikken, Otterup”.
Låsestolen er en traditionel Mauser 98 med vingesikring. Blankpoleret bundstykke. Matchaftræk.
Skæftet er et modificeret langdistanceskæfte i valnød fra Schultz & Larsen. Skæftet har i fræset Anchützskinne for justerbar håndstøtte. Forendebeslaget er i metal og har støtteben monteret. Justerbar kindpude og justerbar kolbekappe i sort kunststof.

Kikkerten - der ikke er en del af prisen - er Zeiss Diavari DA 1,5 - 6. Gedigen stålmontage. Kikkerten er af Sniper typen med afstandsinddeling på de vandrette "bjælker" i trådkorset. Kikkerten er lidt ridser og skrammer udvendigt. Linserne er klare og gode.
Riflen er i rigtig god stand overalt. Blåneringen på metaldelene er i store træk i behold. Skæftet er med lidt håndslid og småmærker. En rigtig præcision skydemaskine.
En glimrende skarpskytteriffel.

Her vist med en brugt Zeiss Diavari DA 1,5 - 6.

Sigtekikkerten har udvendige fingerskruer for justeringer af træfpunktet. Højdeskruen har indbygget afstandsregulering for 1-300 meter. (.308 win. eller tilsvarende)
De udvendige fingerskruer kan drejes 60-70 klik. Der er indbygget stop - max een omdrejning.
Ved grundjustering løsnes "central" skruen. Ved hjælp af "mønt- kærven" kan større justeringer eller "nulstilling" foretages. Skulle fingerskruen med tiden blive for let at dreje, skal gummi o-ringen blot skiftes.
Når indskydning har fundet sted, kan man med fordel "nulstille" sin højdeskrue til den pågældende afstand, og visa versa for sigteretningen. Skrue "central" skruen ud og træk dækslet af, så giver funktionen sig selv.

Solgt - vi har  tilsvarende rifler, der endnu ikke er kommet på nettet.
Hvis interessant - kontakt os venligst.

Pris: 14.860,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste