03-03-2009 23:40:42

Carl Gustaf, HVA, M.1972 Varenr.: 5245

Carl Gustaf, HVA, M.1972Kal. .30-06
Brugt

Riffel bygget på Husqvarna 1900 lås.

Piben er blåneret og fremstår i blank finish. Korn og nedfældeligt justerbart visir (Lymann). Pibelængde 59 cm. Ingen mærker eller ridser i blåneringen.

Skæftet, i fransk valnød, er af Monte Carlo typen med kindpude og bakelitbagkappe. Rembøjler monteret. Fine netskæringer der står rene og skarpe. Bakelitskive ved pistolgreb med Carl Gustaf navn ilagt. Ganske få ubetydelige mærker i skæftet efter brug.

Låsen er Husqvarna 1900 typen med cylinderisk bundstykke (ultra let låsegang) og sidesikring, stemlet “HVA-Carl Gustaf - Sweden”. Mærkningen blev anvendt efter Husqvarna og Carl Gustaf var blevet sammenlagt.
Forberedt for kikkertmontage og hængslet magasin. Låsegreb er blankpoleret. Enkel håndgravering på magasinbundplade. Låsestolen er blankblåneret. Bundstykket er blankt med nogen lette slidmærker. Ualmindeligt godt aftræk, der tilmed er justerbart. Ultrakort slaglængde på kun 8,4mm og en åbningsvinkel på 80 grader.

Særligt i Sverige er det en særdeles eftertragtet riffel, hvis den kan findes i denne gode stand. Det var i en lang årrække også det mest kopierede system.den var i produktion fra 1968 - 1970.

En helt igennem dejlig riffel der er tæt på klassifikationen: “som ny.”

Pris: 7.875,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste