11-02-2010 10:19:32

Sauer 80/Browning, prototype, 7 x 64 Varenr.: R5302

Prototype, 7x 64

Exclusiv riffel i absolut fineste kvalitet.

60 cm blåneret pibe, med et par ubetydelige ridser, og forboret for  åbne sigtemidler.

Skæftet er oliebehandlet valnød med dejlig lød og gode åretegninger. Rigtigt godt skæftetræ. Ventileret gummikolbekappe. Netskærringerne er særdeles fintskårne. De fremstår rene, pæne og ubeskadiget. Kindpude og Monte Carlo skæfteryg. Skæftet har nogle ubetydelige trykmærker.

Låsen er den velkendte system 80 med blankt  bundstykke og blåneret ladegreb.
Direkte aftræk og tillige stiksnelle.
Sikring på kolbehalsen, der er indrettet således, at låsen kan åbnes og afladning kan ske i sikret tilstand.Aftageligt magasin.
Låsestolens sider er fremstillet i blåneret stål. Det giver riflen et design, der minder om den legendariske Browning BAR (Browning Automatic Rifle) Denne riffel er en prototype, der var i overskud hos Browning Liege, hvorfra vi har erhvervet den. Den manglede aftrækkerbøjlen - den er fra en Schultz & Larsen M.97 DLX riffel.


Historik.

Da Sauer i Eckenförde i 1970 konstruerede riflen, var det virkelig en nyskabelse. Andre producenter flokkedes om også at producere riflen eller at købe den med eget navn.
Riflen blev markedsført i USA fra 1973 til 1985 som Colt. Browning fremstillede en specialmodel med stålpaneler fra 1979 - 1984.
Da Husqvarna og Carl Gustaf ophørte med egen riffelproduktion, købte foretagenet Sauer rifler i hel- og halvfabrikata, men altid med Sauer bomærke på låsestolen. Luxusmodellerne var helt og holdent fremstillet i Eckenförde. Standardmodellerne blev bygget på Sauer låsestole med Carl Gustaf piber og skæfter i MonteCarlo udgave.
Sauer 80 modellen blev markedsført som Carl Gustaf M.3000 og Sauer 200 som Carl Gustaf 4000.
Da Carl Gustaf i slutningen af sidste århundrede besluttede sig til, at genoptage egen produktion af model 2000, blev restlageret solgt til Danmark for at undgå markedsforstyrrelser! Her var vi glade for gode rifler til små penge!

I 1982 kom Sauer 90. Den er grundlæggende magen til, med nogle mindre mere kometiske ændringer. Riflen er hele tiden blevet fremstillet i 3 låsestørrelser, small, medium og magnum.

Pris: 19.600,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste