10-01-2024 14:32:16

V. Chr. Schilling Suhl 8x57J Varenr.: R00539

V. CHR. Schilling - Suhl er graveretoverkammerenden på højre side. På venstre side er sælgers navn graveret: Mauritz Widforss, Stockholm. 
Kaliber 8x57J. Virkelig smukt våben fra en svunden tid. Bundstykke, lås og bundmetal stadig har rigtig meget  af den originale colourcase hardening tilbage.
Kan lades med 5 patroner. Ottekantet pibe med fuld original blånering og solbryderskinne på øverste flade. Kornfoden er en integreret del af piben.Det ene sigteblad på kærvstykket mangler desværre, men kan genetableres.

Skæftet er i en god kvalitet valnød med god åretegning på  den bageste del. Skæfter har haft en lille revne, der nue er bøssemagerudbedret. Skæftet er afsluttet med en 2,5cm. tyk hornkolbekappe. Kindpude og semipistolgreb.

Overalt er metaldelene graveret med let scroll og kantstreger. Riflen stadig er i fornuftig stand med næste al den originale finish.
Tydelige riffelgange, mekanisk i orden, fremstår kun med lette brugsmærker. 

For en skytte/jæger med hang til rigtig gamle rifler til gængs ammunition, fås det ikke bedre end, hvad dette eksemplar repræsenterer.

V. Christopher Schilling drev våbenfabrik i Suhl, Thuringa, Tyskland, fra 1847
til senest1958.
Denne riffel er fremstillet omkring 1900  og mest sandsynligt i slutningen af 18 tallet.

Ammunition kan stadig køben - men bemærk at projektilet i 8x57J er 1/10 mm mindre i diameter end 8x57JS.

Totallængde: 109 cm Pibelængde: 58 cm

Pris: 7.960,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste