17-01-2016 18:39:43

Weatherby/Schultz & Larsen M 54J / M 56A Varenr.: 1288

6,5x55 - Brugt

Her er lidt af en sjældenhed fra Schultz & Larsen, Otterup.

Riffel blev fremstillet af Schultz & Larsen i en kort periode for Weatherby som model 56A (A=Amerika).Låsen er den oprindelige M.54J.

60 cm trukken pibe uden korn og kærv. Piben er stemplet “Schultz & Larsen, Denmark”.

Skæftet er af Monte Carlo typen, med kindpude, i olieret valnød med en varm lidt rødlig lød. Der er Ibenholt afslutninger ved pistolgreb og på forskæftet. Hvidt mellemlæg ved pistolgrebet. Skæftet har en lus ilagt hvor aftrækkerbøjlen møder pistolgrebet, det er dog lavet rigtig pænt. Der er ikke monteret rembøjler.

Låsestolen er blankblåneret med følgende graveret: “Weatherby, South Gate Calif. M-56A”
Bundstykket er helt cylinderisk med 4 bagvedliggende låseknaster og flot svungen ladegreb. Denne låsetype giver en særdeles blød og helt jævn repetering. Trods modsatte rygter har dette lås også vist sig at være utrolig stærk. Det amerikaske laboratorium H. P. White har ved undersøgelser opnået et tryk på 129.000 psi, ved en.30-06. i denne type lås. Dette uden at låsen fejlede. Som sammenligning opererer en magnumpatron med et max tryk på 55.000 psi.

Kaliberet er det udbredte Skandinaviske 6,5x55, der går fint til de fleste af de nordiske vildtarter.

Riflen fremstår helt i orden både mekanisk og finishmæssigt. Meknisk slid kan ikke konstateres. En ganske særlig riffel for den, der øsker en helt anderledes S&L riffel, der iflg. sagens natur er sjælden. Riflen stammer fra prøvesamlingen hos S&L i Otterup.

Pris: 17.800,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste