09-03-2009 18:43:18

Carl Gustaf 3000/Sauer 80 Varenr.: 4566

Kal. .308 Win.

Klassisk riffel med låsestol fremstillet hos Sauer i Eckenförde og stemplet Carl Gustaf og Sauers bomærke.

Piben, der er trukken, er 60 cm lang og fremstår blåneret i original finish. Korn og justerbart visir monteret. Fremstillet hos Carl Gustaf.

Skæftet er i Monte Carlo facon med kindpude og bakelitkolbekappe. Gode åretegninger. God netskæring og flot lys lød. Rembøjler monteret. Skæftet fremtræder pænt. Der er dog et par meget små ubetydelige trykmærker.

Låsestolen, er Sauer 80 system med blankt bundstykke og sikring på kolbehals. Extra knap på bundstykkets ladegreb, således at man kan åbne låsen i sikker til stand og aflade. Patronindikator. Super låsegang og rigtigt godt aftræk. Aftageligt magasin. Forberedt til kikkertmontage

En riffel til en særdeles skikkelig pris, med næsten original finish i behold.
Den ser ikke særligt meget anvendt ud.

Historik.
Da Sauer i Eckenförde i 1970 konstruerede riflen, var det virkelig en nyskabelse. Andre producenter flokkedes om også at producere riflen eller at købe den med eget navn.
Riflen blev markedsført i USA fra 1973 til 1985 som Colt. Browning fremstillede en specialmodel med stålpaneler fra 1979 - 1984.
Da Husqvarna og Carl Gustaf ophørte med egen riffelproduktion, købte foretagenet Sauer rifler i hel- og halvfabrikata, men altid med Sauer bomærke på låsestolen. Luxusmodellerne var helt og holdent fremstillet i Eckenförde. Standardmodellerne blev bygget på Sauer låsestole med Carl Gustaf piber og skæfter i MonteCarlo udgave.
Sauer 80 modellen blev markedsført som Carl Gustaf M.3000 og Sauer 200 som Carl Gustaf 4000.
Da Carl Gustaf i slutningen af sidste århundrede besluttede sig til, at genoptage egen produktion af model 2000, blev restlageret solgt til Danmark for at undgå markedsforstyrrelser! Her var vi glade for gode rifler til små penge!

I 1982 kom Sauer 90. Den er grundlæggende magen til, med nogle mindre mere kometiske ændringer. Riflen er hele tiden blevet fremstillet i 3 låsestørrelser, small, medium og magnum.

Pris: 8.900,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste