11-01-2017 10:31:33

Trikiner/Trikintest/Trikinkit/Tilbud 5 stk (forudbetalt trikinprøve)

Spis aldrig kød fra vildsvin, bjørn og sæl uden at kødet er testet for trikiner.

Det er forbundet med risiko for voldsom og livstruende sygdom.
Har mennesker først fået trikiner i kroppen, kommer man aldrig af med dem igen.

Lidt skrøner.

Små grise under 50 kg kan ikke have trikiner! Vrøvl, grise kan få trikiner så snart de begynder at spise fast føde.

Kødet skal bare fryses så dør trikinerne! Vrøvl, det er en særdeles usikker måde, jvf. nedenfor. Man anbefaler stegning af kødet, så al kødet opnår en varme på min 68 grader. Men hvornår har al kødet opnået denne temperatur Se mere nedenfor.

Det er kun i visse områder der forekommer trikiner! Vrøvl, selvom trikiner er sjældne kan de dukke op hvor som helst på kloden. Selv i arktiske egne, med hård frost.

SÅ DERFOR. TEST JERES KØD... - det er nemt, fornuftigt og billigt.

TILBUD: Køb 5 trikinkit for kr. 699,- (pr. kit kr. 140,-)


Trikinkit - Forudbetalt undersøgelse.
Kit for Trikinundersøgelse af vildsvin, indeholder:
1 stk Frankeret speciel kuvert, 1stk følgeseddel til SVA, stregkodelabels til laboratorium og vejledning.
I prisen indgår også 1 stk trikin undersøgelse.
Svar tilsendes samme dag SVA modtager prøvematerialet enten pr. email eller ordinær post.

Sådan gør du:

Se en video vejledning
lavet af Svenska Jägareförbundet på dette link: Tryk her.

Trikiner kan forekomme i muskulaturen på alle kødædende dyr.

Prøven ca 50 gram tages fra enten : (50 gram kød = golfboldstørrelse)

SVA anbefaler at man ikke indsender frosset kød da dette materiale ikke er optimalt at teste på. Visse former for trikinarter kan være yderst svære at finde hvis kødet har været frosset. (ej kulde resistente trikiner) Skulle "uheldet" være ude og man kun har frosset kød at teste på - skal man indsende dobbelt mængde prøvemateriale (100 gram) og tydeligt skrive på følgesedlen at kødet har været frosset.

1. Fra forbenets kraftige muskel. (dette er det letteste)
2.
Fra mellemgulvets hæfte mod ryggen. (nyretappen)
3. Fra tungeroden (allerbagerste del af tungen - ej den forreste hårde del)
4. Fra kæbe/tyggemusklen.

Der skal kun bruges en prøve, der kan tages valgfrit fra en af de 4 ovenstående muskelgrupper.

Prøvekødet pakkes i en kraftig plastpose eller 2 fryseposer. Herefter sættes de medfølgende stregkode etiketter på henholdsvis plastposen og følgebrevet. Som vedlægges udfyldt med læsbar: navn, adresse og emailadresse. Endelig lægges kødet i specialkuverten.

Send fra Sverige. Det er nemmest og hurtigst at sende kuverten straks fra Sverigeog så husker man at få det gjort.

Vigtig info Sverige:Officiel trikinkontrol må kun udføres af godkendte laboratorier eller laboratorier godkendt af Livsmedelsverket SVA, som er nationalt referencelaboratorium for trikinundersøgelser. Udover SVA og SVA godkendte laboratorier findes der andre laboratorier og dyrlæger som udfører trikinundersøgelser, men disse analyser giver ikke tilladelse til at sælge eller give kødet bort.

Hvad er trikiner!

Trikiner er små rundorme/larver som kan inficere flere forskellige arter af dyr, mest rovdyr/altædende arter.

Infektion opstår ved at et dyr æder kød som indeholder levende trikinlarver (ca 0,1 mm lange). Larverne frigøres siden i mave- tarmkanalen. De udvikles på nogle få dage til voksne orm ca 1,5-4 mm lange. De første måneder føder hunnerne dagligt 100-1000 larver som via lymfen og blodet kommer ud i kroppens muskelvæv. Kun de larver som kommer ind i muskeltråde (ej hjertemuskel) kan videreudvikles. I muskelvævet kommer der, for de fleste trikinarter, en kapsel af kalk rundt om larven og larverne kan leve i muskelvævet i flere årtier. Selv når værtsdyret er dødt kan trikinlarver leve videre i kødet indtil kødet går til af forrådnelse.
I dag kendes 8 trikinarter internationalt. I Sverige er hidtil identificeret 4 af disse arter. Trichinella britovi, Trichinella nativa, Trichinella pseudospiralis och Trichinella spiralis.


Hvorfor skal kød trikintestes

Sygdommen som opstår ved en trikininfektion hedder trikinos (også kaldet trichinellos). Trikinos er en så kaldt zoonos, hvilket indebær at sygdommen kan smitte mellem dyr og mennesker. Vil du læse mere om dette så gå ind på dette link her.
En typisk smittekilde for mennesker er typisk kold røget pølse eller skinke og andre ikke tilstrækkeligt opvarmet kød produkter.

Symptomer hos mennesker er afhængige af antallet larver en person har fået i sig - infektion med et fåtal larver giver oftest ingen symptomer mens en kraftigere infektion kan give symptomer som muskelsmerter, langvarig feber med mere. Trikinos kan have dødlig udgang. Mere indgående sygdoms og behandlings information finder du her.

Trikintest bør tages på kød fra tamsvin, vildsvin, hest, bjørn, sæl m.fl.

Hvordan uskadeliggør man trikinlarver i kød

Opvarmning: For uskadeliggørelse af trikiner i kød, skal kødet opvarmes så hele kødstykket har en temperatur på mere end 68 grader.

Frysning: Frysning er usikker metode for at uskadeliggøre trikiner.
Forskellige trikinarter har forskellig følsomhed overfor temperaturer.
Følsomheden er også afhængig af hvilket værtsdyr trikinlarverne befinder sig i.
F.eks vil frysning ved -18 grader i 4 uger uskadeliggøre trikiner i kød fra tamsvin, men ikke altid i vildsvin og aldrig hvis det er hestekød.

Trikintest
Varenavn: Varebeskrivelse: Pris:
1 stk Trikintest Trikinkuvert 159,- +
5 stk Trikintest Trikinkuverter 699,- +

mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste