31-03-2020 12:12:21

Browning High Power - #1235 Varenr.:1235


Arbejdet på Browning High Power pistolen blev påbegyndt kort efter WWI Af John Moses Browning på opfordring fra det Franske forsvar, den blev færdiggjort efter hans død af Dieudonne J. Saive i 1929 og endelig sat i produktion i 1935.

Der er tale om den første militær pistol med stor magasin kapacitet, i alt til 13+1 skud. Vigtiger er det måske at Browning i forbindelse med dette våben, udviklede "cam" systemet, hvor forsinkelsen af låsningen mellem pibe og slæde under affyring blev tilvejebragt af en udskæring i pibens knast, i stedet for den lænkekonstruktionen, som han havde opfundet til Colt 1911 modellen.
Hermed havde Browning opfundet de to låsesystemer der benyttes i stort set alle senere selvladerpistoler i svære kalibre.

Pistolen blev udbredt til hele verden også til militært- og politibrug. I næsten et halvt århundrede var den stort set enerådende, når ønsket var stor kapacitet. Også i Danmark har den været anvendt militært. Nu findes konstruktionen i tilsvarende udgaver i mange fabrikater, alle mere eller mindre efter John Moses Browning grundlæggende principper.
​​​
"Disse vellignende modelvåben er fremstillet i b.la. støbt i Zamak-metal.
(en legering af Zink, Aluminium, MAgnesium, Kobber)
Metallegeringen giver våbnet samme vægt, som hvis det var udført i stål.
Pistolen giver den rigtige vægt, når man får den i hånden.
Pistolen giver tilmed den autentiske lyd, når der tages ladegreb.

Modelvåben er beregnet til pynt, udsmykning m.m. men kan også bruges som rekvisitter på film, teater eller en udklædningsfest.
Naturlig størrelse, - mekanikken fungerer til dekorations- og teaterbrug, - tåler ikke tørskydning eller voldsom leg.

Alle modelvåben kan købes uden tilladelse.
(Kan ikke skyde hverken med skarpt eller løsskud)"

Pris: 969,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste