18-04-2020 10:20:05

Schultz & Larsen Classic med Aimpoint Varenr.: R8232Schultz & Larsen Classic med Aimpoint.
Totallængde: 108 cm. Pibe: 55 cm.

Ny riffel fra værkstedet i Rask Mølle.

Skæfte af kontinentaltypen i mørk olieret valnøddetræ. Den mørke farve og de smukke, tydelige åretegninger giver træet en dejlig varm lød. Fine, skarpe netskærringer på forreste del af skæftet samt på pistolgrebet.
Skæftet er afsluttet med Schultz & Larsens klassiske, ventilerede, brune gummikolbekappe. Rembøjler monteret.

Blåneret pibe med høj glans poleret finish. Piben er uden korn og kærv sigtemidler. Der er skåret gevind med Ø 14X1,5 til lyddæmper eller muzzlebreak. Gevindet er beskyttet af en omløber, som skal bruges når lyddæmper eller muzzlebreak er afmonteret.

Ligesom piben er låsestolen blåneret og høj glans poleret. Der er udfræset Slide and lock baser i selve låsestolen med mulighed for at ændre øjenafstanden fra sommer til vinter position.
Poleret, cylindrisk bundstykke med S&L's silkebløde låsegang. Justerbart aftræk i verdensklasse. Aftageligt treskudsmagasin i metal.

På riflen er der monteret en Aimpoint 9000L (L=Large/langt rør) med Schultz & Larsens Ringe (Slide and Lock). Aimpoints rødpunktsigter SKAL bruges med begge øjne åbne. Herved opnår man en markant bedre situations bedømmelse. Den menneskelige hjernes styrke til hurtig billedbehandling kommer til sin ret.
Det gør, at man efter ihærdig "tørtræning" kan levere et meget hurtigt skud. Ideelt til bevægelige mål. Takket være den 100 % parallaxe frie konstruktion, følger rødpunktet øjets bevægelser, medens det forbliver "fixeret" på målet.

Man skal altså ikke bruge tid på at korrigere øjeafstand og anslag. Riflen rammer der, hvor rødpunktet er.
Har man først lært sig brugen af en riffel, monteret med et rødpunktsigte vil man være en af dem, der bliver lagt mærke til på f.eks en drivjagt. (Se evt. filmen Vildsvinefeber, fra Hunters video).

Låsegangen er med S&L`sædvanlige silkebløde gang. Justerbart aftræk i verdensklasse, udtageligt 3 skuds magasin.

Slide & Lock baser er fræst ud i et med låsestolen. En elegant og smuk løsning.

Endog mulighed for at have kikkerten i sommer eller vinterposition (øjenafstand)

Låsestol og pibe i højglans poleret, blåneret finish.

Riflen er med fast pibe (ej vekselpibe system)

med gevind forberedt for muzzlebrake eller lyddæmper. Gevind Ø 14 x 1,5.

Rigtigt godt skæftetræ. Skæftet er det klassiske uden kindpude fra Schultz & Larsen,

der giver en behageligt rekyl. Kindpuden er blot en dekoration. Skyttens kind ligger på skæfteryggen - man kommer ikke i kontakt med en kindpude.

Pistolgrebet har håndudfyldning - palmrest.

Denne version af Scuultz & Larsen fremstilles ikke mere. Den er erstattet af Classic DL
- der har udskiftelig pibe. Reservedele er ikke noget problem. Dels får man formentlig aldrig brug for reservedele - dels er de på lager.
Vi har et lager, men desværre ikke alle standardkalibre. P.T kan vi tilbyde:
22-250,7 mm 08, og 9,3 x62.
7 mm 08 er en ny patron - den er blevet standardammunition. Historisk er det lillebroderen til 8x57JS -der har en ubehagelig skarp rekyle. Der for blev 7x57 skabt i 1800 tallet.
Kalibret 7 mm 08 er meget magen til. Hylstret er et .308 Win. hylster, der er blevet necket ind til at bære et 7mm projektil. Meget behageig rekyle - som en 6,5x55.
Der er intet, der ikke kan skydes med denne patron, med undtagelse af elefanter og bøfler.

Før: 16.090,-  Nu: 14.590,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste