30-04-2023 16:22:34

Parker-Hale Enfield 1861 kal. 577. Fabriks ny og sjælden.

NY RIFFEL Pris: 12.600,-

Vi har fundet nogle få af denne exceptionelt fine forlader riffel.

Riflerne er produceret hos det engelske firma Parker-Hale før 1990. De
er de eneste, der er fremstillet på basis af de originale patent eksemplarer og prøve gauges fra det berømte Britiske MOD prøverum. Dette sikre at Parker-Hales Enfields, er de mest tro replikaer, tilmed samlet og tilpasset i hånden.

Som det forhåbentlig fremgår af billede serien forneden er der virkelig tale om kvalitet. F.eks. er sidepladen, hane, aftrækker og skruerne der holder låsepladen colorcaseharded på den oprindelige måde. Messing beslaget foran, aftrækkerbøjlen og kolbekappen er massive og i bedste kvalitet. Træet er også udsøgt, retvokset og skåret optimalt for maksimal styrke.

Denne type riffel betegnes ofte som en musketoon (blandt andet uden på kassen til denne). Dette er naturligvis forkert da der er tale om et riflet våben.

Riflen har en stigning er 1 til 48" (En omdrejning pr. 122cm) og skyder optimalt med et 560 grain projektil med lille udhulning. F.eks. Lyman støbeform no. 575213 BX. Anvendes Minie projektiler med dyb udhulning i bunden påvirker det præcisionen negativt (der er vedlagt en vejledning i kassen). Totallængde 102 cm. pibe 60 cm.

Historik: Patent 1861 Enfield var en videreudvikling af Patent 1853 Enfield musketten med en riffelgangsstigning på 1:70". Ændringerne bestod primært i at man kortede af løbet samtidigt med man gav riffelgangen en hurtigere stigning. Resultatet var meget vellykket og disse korte rifler viste sig mere præcise end den oprindelige musket.

Riflingen var af Withworth typen, med fem gænger og den korte pibe betød den var hurtigere at lade og lettere at bære.

I den engelske armé blev de udleveret til artilleriet, især det ridende, fordi de var så lette at betjene fra hesteryg.

Det var i forbindelse med den Amerikanske borgerkrig at de blev berømte. Sydstaternes "Army of Northern Virginia" under generel Lee anvendte dem med ødelæggende virkning. Med de nyere typer minie projektiler havde den en rækkevidde på op til 900 meter og satte effektivt en stopper for bajonet angreb på tropper i nogen for for dækning.

Flere billeder nederst på siden.

Riflen er desværre udsolgt, men vi nar nogle velholdte brugte - tæt på at være som nye -
til mellem kr. 7 - 8.000,-


Bemærk den fine colorcasehardning på hane og låsepladen, samt hvor perfekt metalarbejdet er udført (det hvide mellem hane og piston er beskyttelse af disse udsatte dele).Detaljer af det højde indstillelige bagsigte, samt hanen set fra venstre side.


Stemplerne fra Parker-Hale øverst på løbet der viser den er fremstillet i England.


Højre side af kolben med med stempel og den elegante bagkappe.
 


Endeligt lidt detaljer af det flotte arbejde forrest på riflen.

 

Pris: 12.600,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste