03-10-2021 16:47:54

Institutions/skole charter

Baltic Star lå ved Lautrupskaj. Baltic Star er gået på pension og sejler ikke mere.
Vi henviser til  http://sparlystfiskeri.dk/
der gør det rigtigt godt og er værd at sejle med. Har flere skibe i forskellig størrelser.

Bookning : Spar Lystfiskeri - 26184759

 

Er en god mulighed for børn at opleve havet fra en ny side.
5 timer' s natur lige på og hårdt…
Skole/institutions ture, kun hverdag, max 5 timers sejltid.

Fisketegn info. klik her:
http://www.fisketegn.dk/

Husk adresse, klik herafgangs havn

Beretninger og foto fra ture med masser af børn.

En solrig dag på Øresund med institutionen.


Indsendt af Fortet Fritids- og Juniorklub kl. 10:49
22. september 2008
Fisketur på Øresund mandag d. 15. september
Som altid går tilmeldingerne som varmt brød når der bliver annonceret til fisketure, så der er kamp om pladserne. Kamp om at fange de fleste fisk og selvfølgelig den største fisk. Vi har tradition for at belønne de heldige med en præmie, men denne gang skulle det blive lidt sværere, historien følger senere.

De sidste par gange, vi har været ude på Øresund for at fiske, har vi ikke været så heldige med fangsten. Moderat fangst men langt fra mange. Det er som om, at torsken slår mave, når vi skal fiske! De er sgu ikke rigtige sultne for at bide på vores nypudsede blanke blink!
Vejret spiller jo også en rolle, når man skal af sted og fiske på åbent hav. Men vi havde held i forhold til det, perfekt efterårsvejr og næsten ingen vind, godt for den søsyge mave. Måske var der et par sorte skyer, men ingen vandpytter faldt ned i hovedet på os. Det kunne ikke være bedre, så forventningerne var høje.

Baltic Star som fiskekutteren hedder, har den mest imødekommende besætning. Vi er altid velkomne, og besætningen sætter hurtigt deres niveau i børnestørrelse. Vi har prøvet andre besætninger på andre fiskekuttere, som har gjort det til en kunst at hade børn. På Baltic Star hjælper og lærer de børnene at fiske og ikke mindst selv at tage fangsten af krogen!
Skipper fortalte inden afgang, at der ikke var mange torsk at fange, men dog masser af sild. Enhver der kender lidt til silde forfang, kender også til besværet med indviklede fiskesnører og små kroge som hænger fast i næsten alt, både på land men så sandelig også i vand. Men resultatet er ikke til at tage fejl af, masser af sild, Når man har bid, har man ind imellem en til fire sild på en gang! Jo, der gik kludder i fiskesnøren mange gange og mange fiskesnører gik tabt. Men hvad gør det, når alle gør sit bedste.

Selvom det ikke blev til torsk, så blev det til sild i lange baner. Alle fik bid - alle havde sild med hjem til rens, og stegte sild venter måske forude med den berømte danske persillesauce. Konkurrencen om den største fisk blev afblæst, da det kan være svært at veje disse letvægts fisk, for ingen fangede torsk. Flest fangede fisk kunne vi måske godt have givet præmie for, men da besætningen begyndte at dele deres fangst ud til børnene, så blev den svær.
Det blev igen en fantastisk fisketur på Øresund og endnu engang en rigtig god oplevelse.

Michael Sørensen og Michael Halvorsen
 

Indkøbsliste