Sjælden Norsk kammerlader med intakt og pæn riffelgang. Piben er 93 cm. lang.
Kammerladeren blev introduceret i 1842 og blev fremstillet indtil 1870 i mindst 80 forskellige modeller. Alle bagladere er indrettede således at bundstykket kan åbnes, lades og forsvarligt lukkes igen. Disse funktioner var endnu vigtigere før indførslen af gastætte enhedspatroner hvor man med datidens begrænsede metallurgiske muligheder, samt de både svinende og ætsende krudtgasser skulle løse problemet. Kammerladerne anvendte som flertallet af datidens militærgeværer en papirpatron, men i forhold til samtidige forlader rifler kunne den afgive næsten dobbelt så mange skud (4 skud i minuttet i forhold til 2). Viseret er et klaptypen. Det blev monteret på riflen i 1855. Heraf modelbetegnelsen. Åbningerne i viserbladet er forskellige i højden. Afstanden var korrekt, når en opretstående person fyldte splaten ud. Det virkede fint, når skyttens øje var samme sted på skæftet hver gang. Derfor er der i skæfteryggen isat en rundhovedet messingskrue. Den angiver simpelthen den korrekte øjeafstand til viseret. Med nogen træning, virkede det godt. Norske kammerladere er ikke vores stærke side - dette gevær er formentlig et af de 2.000 stk. der blev leveret fra A. Francotte, Liege. Serienummeret passer med dette # 270 og et SD på på låsestolen øverst bagest. I Belgien er tilsvarende kammerladere blevet produceret i Tyskland. |
Kammeret åbent. Håndtaget er drejet tilbage. hvorved kammeret først trækkes tilbage og så svinger op klar til ladning. Bemærk desuden det interessante trappevisir og hvor pæn stand denne del er i.
Låsen set skråt for neden med hammeren spændt. Niplen sidder på undersiden af kammeret og godt oppe i en forstærker 'grav', således at skytten er godt beskytte mod evt. gnister eller kobber fragmenter.
Geværet er i absolut god stand overalt. Løbet et tilsvarende i god stand.Rigtigt blankt.
Geværet er egnet til fortsat brug. Med det velholdte løb, vil riflen kunne skyde lige.
Antikke forladevåben før 1870 kan frit erhverves. Der er ingen opbevaringskrav.
Denne riffel vil kunne pynte på enhver væg med en våbenhistorie fra Norge på
omkring 175 år.
Kræver ikke våbentilladelse - no license requered.
Historik:
August Francotte våbenfabrik startede i 1805. Virksomheden er stadig aktiv i Herstal, liege den dag i dag.
Det var en meget stor virksomhed, kendt for kvalitetsvåben.
Francotte har leveret store mængde militære våben til bl.a de skandinaviske lande og alle andre Europæiske lande.
Store leverenceer fandt også sted til U.S.A. under borgerkrigen i l860´ne.
Der er stort set ikke nogen typer af våben som A.Francotte ikke har fremstillet.
I dag er fremstillingen begrænset til jagtvåben i luxusklassen og andet bøssemageri.
I 1889 stiftede Francotte sammen med andre kendte og velrenommerede bøssemagere som Henri Pieper, Emilie og Leon Nagant, Prilot & Fresart og andre herunder den Belgiske Stat Fabrique Nationale dÁrmes de Guerre, Herstal.
Fabrikken kender vi i dag som FN eller Browning International.
Pris:
11.850,-
Tilføj til indkøbsliste
mail@huntershouse.dk