Nambu type 90, er en Japansk dobbelt løbet signal pistol.
Standen er faktisk rigtig fin, dog er malingen slidt af nogle steder på rammen.
Her ses løbsvælger, som også virker som ekstra sikring i midter-position.
Piberne er blåneret, men rammen er malet.
Her ses det tydeligt hvor fint blånereingen har holdt, men malingen er blevet slidt af nogle steder.
Nambu Type 90 var en signalpistol af japansk oprindelse og fremstillet af Nambu.
Den blev brugt af den Kejserlige Japanske Flåde og kom med enten to eller tre piber.
Type 90-betegnelsen er fra de sidste to cifre i dets vedtagelsesår, som var 2590 (eller 1930 e.Kr.) på den japanske Kōki-kalender.
Den kom først med tre piber, men mindre end 6.000 stk. blev fremstillet. Den første model (lavet i begyndelsen af 1930'erne under fredstid) var meget poleret og færdig, mens den anden model (dateret fra midten af 1930'erne til midten af 1940'erne under krigstid) var mindre poleret for at fremskynde produktionen. Den tredje model (der stammer fra slutningen af Anden Verdenskrig) blev forenklet og fremstillet med to piber for at lette produktionen.
Piberne var lavet af blåneret stål, og pistolens ramme var malet med en sort lak. Et to-positions sikring var placeret lige over grebet i venstre side: op for "Fire" og ned for "Safe".
Løbsvælger sidder lige over grebet bag på: venstre for venstre løb, højre for højre løb og center for midterløb. På modellen med 2 piber, fungerede midterpositionen som en extra sikring.
Piberne havde rektangulære mærkater på sig, der angiver, hvilken flare der var ladet som standard. Den tre-løbede versions piber var markeret med et grønt mærkat på den højre pibe, et hvidt mærkat på det øverste pibe og et rødt med en gul midterstribe mærkat (for at angive røde eller gule flares) på den venstre pibe.
Hvide blus blev brugt til belysning ved tusmørke og nat, sort røg blev brugt til sløring, og de farvede blus blev brugt til signalering. Patronerne havde paphylster med messing- eller stålbund.
Imperial Navy's Type 90 er sjældnere end Imperial Army's Type 10 af et par gode grunde. For det første blev de lavet i lavere antal end Army-typen. For det andet blev de normalt udstedt til skibe eller flådefly og gik tabt, når de blev ødelagt eller sank.
For det tredje smed amerikanske soldater, der fandt signalpistoler på slagmarken, dem ofte væk, da de ikke blev set som lige så store samlerobjekter som pistoler, rifler eller knive.
Sådan så den Japanske brugsmanual ud.
Kontakt os via e-mailmail@huntershouse.dk