31-03-2023 12:26:06

Sportsskydning?

Skydning er en herlig sport, som vi naturligvis kan anbefale. Har man lyst til at prøve, så find den eller de nærmeste foreninger på nettet. Det er bekvemt med en forening i nærheden.

https://www.dgi.dk/skydning

http://www.sortkrudt.dk/forenige.htm

Besøg eventuelt forskellige foreninger før du bestemmer dig. De fleste foreninger vil gerne have nye medlemmer.

Foreninger er meget forskellige. Nogle foreninger er hyggeforeninger, hvor skydningen og samvær sættes lige højt. Andre foreninger er meget sportsligt orienterede og satser på at deltage i konkurrencer og vinde mesterskaber.

Foreningens organisatoriske tilhørsforhold har betydning for, hvilke skydediscipliner der dyrkes, og hermed hvilke muligheder du som medlem har.

Noget, som også er meget væsentligt, er foreningens størrelse og adgang til udendørs baner. Foreninger, som kun har indendørs skydning, er noget begrænset i de aktiviteter, de kan tilbyde deres medlemmer.

Om køb af våben

Hav ikke hastværk med at anskaffe eget våben. Find ud af hvilke skydeprogrammer der er interessante og hvilket våben der passer bedst hertil. Spørg nogen, der virkelig ved noget om det - ikke blot nogen, der påstår at de ved noget om det. Prøv så forskellige våben - flere gange. Mange vælger samme våben som deres instruktør bruger - eller som en dygtig skytte bruger. Det behøver ikke nødvendigvis at være det rigtige valg.

Udover de rent tekniske forskelle, har egen smag også stor betydning. Har man f.eks 2 hamre, den ene bryder man sig ikke om, og den anden er favorithammeren - hvilken slår man bedst med

Som udgangspunkt kan man først erhverve en pistol/revolver efter 2 år aktiv medlemskab af en forening og samtidig bliver godkendt af formand/bestyrrelse. Nogle foreninger tilbyder, efter en periode, at man kan købe sit eget våben til brug og opbevaring i foreningen.

Indkøbsliste