19-06-2021 11:17:46

Armi Sport, Chiappa Sharps M.1874 45-70 Varenr.: S0891

Sharps M.1874 .45-70 . Ottekantet pibe 32" (81cm) er bruneret i en attraktiv blankpoleret blåneret farve. Ø 24mm ved munding.
Korn  monteret i svalehale. Standard opklartbart buckhorn galgeviser.
På tangen er er forberedt skruehuller for et dioptorviser af Creedmore typen -
det kan anskaffes som ekstra tilbehør.

Låsestolen er med colurcasehardnede farver. Dobbeltaftrækker. Den bageste aftrækker spænder mekanismen, så aftrækket på forreste aftrækker bliver let og sprødt.

Skæfterne fremstår i valnød, oliebehandlede og med god åretegning.
Nydelige netskærringer.
Kolbekappe med colurcasehardnede farver. Vægt ca. 4,5 kg.  Riffelgangsstigning 1:18"

Historik

Sharps riflen blev anvendt i stor udstrækning i den amerikanske borgerkrig, der varede fra 1861 til 1865. Den var fremstillet i en meget høj kvalitet. Det betød også, at den var omkring tre gange så dy i anskaffelse i forhold til de reglementerede forladerifler.
Nordstaternes U.S.Army finskytter, populært kaldet "Berdan's Sharpshooters" som hyldest til Oberst Hiram Berdan deres leder. Resultaterne med Sharps rifler overgik langt de resultaterne der kunne præsteres med de almindelige forladerifler.

Som et kuriosum kan det tilføjes, at det var Oberst Hiram Berdan, der senere konstruerede Berdanfænghætten, der er uden indbygget armbolt. Den vandt dog ikke synderligt udbredelse i U.S.A men til gængæld blev den førende fænghætte i Europa.
Den Engelske Oberst Bokser konstruere en tilsvarende fænghætte, men med indbygget armbolt. Den fik stor udbredelse i U.S.A og er i dag nærmest egenrådende verden over.

Udover at kunne anvende standard perkussionshætter, var Sharps riflen mekanisk indrettet til at kunne anvende perkussionshætter i tape version. Lidt som den knald-taperulle, der findes til legstøjsrevolvere. Denne mekaniske anordning gjorde det nemmere og langt hurtigere at genlade riflen, når riffelskytten var i bevægelse eller til hest.
Det ville være vanskeligt med standard perkussionshætter.
Militært set var det også en stor fordel, at riflen kan lades fra liggende eller knælende stilling.
Den lettere ladning betød også at der kunne skydes hurtigere.

Sharps sporting rifller blev fremstillet fra omkring 1840 indtil sidst i  1880´ne.

Efter borgerkrigen blev mange af de militært brugte rifler ombygget til sportsrifler og til langdistance rifler til bl.a. buffalojægere. Til sportsbrug blev rifler i disse store kalibre - nogen af det mest kraftfulde sortkrudtspatroner nogensinde, fremstillet/customiseret til Creedmore diciplinen: målskydning på 910 meter - 1.000 yards.

Sharps Riflen blev fremstillet på  Sharps Rifle Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 11,000 stk. Model 1859 blev fremstillet.
Karabinerne var mere polulære. Det blev fremstillet omkring 90.000 eksemplarer.
Sharps  faldblokriffel blev anvendt indtil den ændrede konstruktion, der er tale om her, som  ren baglader i kaliber 45/70,  blev indført i 1874.

Pris: 11.280,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste