06-03-2009 18:37:07

James Purdey & Sons Varenr.: 5419

James Woodward Automatic.
Sidelås, nonejector.
Kaliber 12/70, Choke 1/4 & 3/4.

26" løb signeret J.Purdey, 314 1/2 Oxford Street, London.
Nydeligt nyere skæfte i spejlskåret valnød, flammet med god åretegning og afsluttet med netskæring. Diamondgrip. Olieret halvblank finish i lysere varm lød. Ilagt navneplade. Skæftelængde: 36 cm. (kan med et pænt resultat forlænges til 39 cm).

Basculen og sidelåsene fremstår i blåneret finish med scroll og bukketter i ultra fin gravering, signeret: J.Purdey & Sons.

Graveringen forekommer at være i endnu finere streg, end den senere standardgravering. Graveringerne fremstår fint og skarpt på sidelåsene og lidt udvisket på basculens underdel, skuldre og aftrækkerbøjle. Der er automatisk sikring (guldindlagt) og i graveringen herover er graveret "Patent"
Det refererer til, at det er James Woodwards patent fra 1876, no. 600 som Purdey her har benyttet. Geværet er færdiggjort i 1879.
Det er extremt sjældent at se hammerless doubletter fra Purdeys hånd, indtil han i 1880 købte Beesleys patenterede bascule, der er standardbasculen den dag i dag.
Purdey fremstillede kun 31 stk. hammerlessdoubletter inden 1880, hvoraf denne, er en af dem.
Hovedparten af produktionen , på denne tid, var hanedoubletter. Først i 1886 kom vendepunktet, hvor der blev fremstillet lige så mange hane- som hammerlessdoubletter.

Lukkemekanismen har naturligvis Purdey lukkerigle og betjenes ved Woodwards "push- forward underlever." Mekanismen har treble grip. (third grip, Adams patent no.1128 af 1879).
De tydelige "skruer" på sidelåsene ,ersignalvalser, der viser om mekanismen er spændt. (det var dengang "forfærdeligt", når man var vant til hanegeværer, hvis man ikke kunne se om de indvendige haner var spændte!)
Løbene er blevet sleeved i 1963 med heraf fornyet prøvestempling. Blåneringen fremstår nærmest ubeskadiged siden da.
Forskæftet er med Ansonlukke.
Doubletter er i forbavsende god stand overalt også i mekanisk henseende.
En drøm der kan gå i opfyldelse, for den, der ønsker at skyde med et rigtigt tidligt hammerless gevær, gjort og konstrueretaf to af de mest navnkundige engelskebøssemagere.

Pris: 65.800,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste