11-04-2019 14:12:22

Hvilket tøj skal jeg vælge?

Der findes mange former for jagttøj, som passer til mange former for jagt.

Det vigtigste som ny jæger er at vælge noget tøj der passer til de fleste jagtformer, lige fra anstandsjagt på råvildt, bondejagten med vennerne eller den fine selskabjagt iført tweed og knickers.

Jagttøj findes i alle prisklasser og vi har altid gode sættilbud, hvor alle kan være med.

Overordnet set kan jagttøj opdeles i følgende tre kategorier.

Tøj til aktiv jagt.: Jagttøj til riffeljagt eller jagtformer, hvor man bevæger sig meget, er ofte uden store lommer til patroner. Tøjet minder meget om vandretøj. Tøjet sidder tæt til kroppen og er ofte formsyet efter kroppens bevægelser. Meget tøj til aktiv jagt har indlæg af elastisk stof, som øger bevægeligheder og gør det yderst komfortabelt. Tøjet vil enten være vandafvisende eller vandtæt, og skal - frem for alt - være åndbart og i enkelte tilfælde ventileret. 

Tøj til hagljagt: Jagttøj lavet til hagljagt har store lommer, der kan indeholde mange haglpatroner. Lommerne er åbne, så det er nemt at få fat i patronerne, når det går stærkt. I denne kategori hører også tøj, som er ekstra forstærket, så det kan tåle man går igennem et tjørnekrat eller lignende.

Selskabsjagt / herregårdsjagt: Dette er den lidt mere traditionsrige jagtform. Her er det ofte Tweed tøj i uld, med parfour, partwo eller knickers, som er mest brugt. Tweed er et tæt vævet uldprodukt , som er slidstærkt, næsten vandtæt og meget åndbart. Samtidig gør ulden, at man kan holde varmen når det er koldt.

Indkøbsliste