19-12-2021 21:30:33

Vedligeholdelse af lyddæmper

Ved skydning dannes kondens indvendig i lyddæmperen, som bl.a. indeholder ammoniak. Hvis lyddæmperen ikke afmonteres indenfor en rimelig tid efter endt skydning, vil der dannes rust i geværløbet.
Det vil derfor være hensigtsmæssigt at skrue lyddæmperen af efter skydning på bane eller efter endt jagt, før våbenet pakkes væk for transport.

Den enkle måde at rense dæmperen på, er at sfylde den med med varmt vand og lade den stå et par minutter. Gør det evt. et par gange, så er ammoniaken og andet væk.
Dæmperen tørrer hurtigt, når den er varm.
Opbevar Lyddæmperen så luft frit kan strømme igennem, så den kan tørre.
Når lyddæmperen er tør, kan der med fordel sprayes en lille smule olie ind i lyddæmperen.

Lyddæmperen bør monteres af en dygtig bøssemager. Gevind og løbsmunding skal have en glat overflade og være tilpasset lyddæmperen, så den let kan skrues af og på,
uden mærkbar "slinger", når lyddæmperen er skruet helt fast til mundingen.

Før montering kontrolleres at der er fri passage gennem lyddæmper og løb, at gevind og munding er tilstrækkelig rengjort og fri for partikler og slagmærker.

Hvis man ønsker at være i stand til at adskille lyddæmperens moduler, skal den demonteres efter hver skydning og gevind og O-ring smøres med et egnet fedt med minimum 300 C. temperatur bestandighed. Der bør ikke anvendes partikelforstærket smørefedt med store eller metalliske partikler, som eksempel kobberfedt.
A-tec anbefaler MolyCote G-Rapid+.

Lyddæmperen må ikke udsættes for temperaturer over 200oC i mere end en meget kortperiode og ikke over 100o C ved længerevarende skyde sessioner.

Anvendelse af Mirage overtræk anbefales ikke ved lange skud serier på grund af de isolerende egenskaber. Hvis man ønsker at bruge Mirage overtræk, skal det afmonteres efter 10 til 15 skud hvis man skyder med standard kaliber, som 308Win 6,5x55.
Ved brug af større kaliber skal man være opmærksom på at dæmperen bliver hurtigere varm. Man må ikke anvende Mirage overtræk til Carbon modeller.

Aluminiums kuffert til lyddæmpere


Silencersafe. Lyddæmper æske / kuffert i alluminium. Fiks stærk, lille let sag,
der beskytter lyddæmperen godt under transport. Gode spænder og godt fældbart håndtag

Bemærk de indvendige mål: 34,5cm. lang og 8,5x8,5 cm. i højde og bredde.
Vægt 840 gram.

Lyddæmperen, der skal kunne ligge heri, skal altså højst - være 34,5 cm. lang.
Lyddæmperenæsken er med vaffelskumgummi, så dæmperen ligger fast i spænd.
For tykke lyddæmpere kan underste lag evt. udtages.

Forsendelse med GLS til nærmestepakkeshop kr. 39,-
SMS/mail sendes når pakken er fremme.  Før: 345,-Nu: 149,-
Tilføj til indkøbsliste

Indkøbsliste