20-04-2019 16:29:24

H.Mangeot, A Bruxelles .36 perkussionsrevolver. Varenr.: Antik

H. Mangeot, Adqr De La Cour 4, A Bruxelles,  sidehammer Double Action Only revolver.

En udsævanlig og tidlig forladerevolver. Håndbygget ci 1850 ´ne i Bruxelles.
Revolveren, eller omdrejningspistolen som benævnelsen var dengang, er i rigtig god stand med måske 75% original blånering.


Ladestangen sidder på højre side - ligesom sidehammeren. Den er efter engelsk forbillede (Keer) alene til doubleaction. Patent benævnes Mangeot Comblain.

Sidehammerfunktionen kan kun lade sig gøre ved at pistonerne er placeret i yderkanten af tromlen, således at kammeret er nøjagtigt uf for piben i skudafgangen.

Skæftet er gjort i et stykke valnød. Fint netskåret. Skæfteafslutningen, kolbekappen, er i stål. Heri er indfældet et klaplåg, dekoreret som en muslingskal. Et rum for perkussionshætter eller andet. Skæftet giver et godt greb med strakt arm. Korn og kærv er monteret - passende til denne skydestilling.

En pudsig detalje er, at skæftets udformning er en del af udviklingshistorien. Det er kun lind ændret i forhold til enkeltskuds perkussionspistoler.

Den lille fingerskrue øverst på rammenved hanen tjener som sikring der forhindre hanen i at nå perkussionshætten.

Et "triggerstop" er monteret på aftrækkerbøjlen. Det betjenes af langemanden. Når det er hel trykket op, kan revolveren ikke affyres. Det står ikke helt klart hvad det praktiske formål er med denne funktion?

Håndværksmæssigt i allerbedste kvalitet, særdeles god stand og i fin udførsel.

Mangeot/Comblain revolveren blev i datidens  Brussels  i 1857 anset for at være et defensivt våben. Blot vi kunne have disse betegnelser for skydevåben i dag. Nu om dage er det nærmeste man kan komme et defensivt våben peberspray.

Pibelængde 10 cm. Totallængde 23,8 cm. Vægt 490 gram. # 642. Pris 11.400,-

for refference se - den belsiske forening Littlegun:
http://www.littlegun.be/arme belge/artisans identifies ma/a mangeot gb.htm

H.Mangeot, A Bruxelles, Label.http://www.littlegun.be

Pris: 11.400,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste