04-02-2011 13:03:20

Kulor, Krut och Älgar

Af Nils Kvale.                                                                              

Det nye oplag er en faksimile genoptrykning af den oprindelige bog og den nederste tredjedel er en moderne opdatering skrevet af Sten Backhans og Lars-Yngve Ekström. Den nye del er både velskreven og informativ, så den supplerer den originale del på en glimrende måde.

 

Teksten er vidtfavnende og det følgende er bare et lille udpluk af emnerne: Ammunitions- og våbenhistorie, Den moderne patron, Hvordan virker en riffelpatron, Patronens funktion i våbnet, Rekyl, Kulen i luften, Sigtemidler m.m. Og den nye, supplerende tekst er endnu mere omfattende.

 

Bogen er på svensk.


Kulor, Krut och Älgar kan varmt anbefale.


Den nye udgave af bogen er på hver side
opdelt i en gammel og ny del. Øverste to tredjedele gengiver Kvales originale udgave
og den nederste del er de nye tilføjelser.

Da Norma i 2004 udgav deres Ladd-Manual på svensk og engelsk, udtrykte mange ældre jægere og skytter ønsket om at få genudgivet Nils Kvales Kulor, Krut og Älgar fra 1966. Kvales bog er nok det mest omfattende værk der var udgivet i Skandinavien om jagtammunition, men har længe været ude af tryk og er blevet et sandt samlerobjekt.

 

Nils Kvale var blevet ansat som ballistikchef hos Norma i Åmotfors i 1952 af den daværende direktør Amund Enger. I de kommende år, indtil sin alt for tidlige død i 1988, var Kvale uomstridt den person der sikrede Normas fremtidige succes. Firmaet havde kort efter anden verdenskrig mistet den lukrative kontrakt om fremstilling af det svenske forsvars 6,5x55mm patroner til de gamle Carl Gustav militærrifler. I stedet måtte man nu koncentrere sig om jagt og skyttepatroner.

 

Resultatet var en utrolig udvidelse af programmet med diverse amerikanske og europæiske kalibre og Kvales egne opfindelser .358 Norma Magnum og .308 Norma Magnum. Patroner der stadig er på markedet, nu ladet med den nyere Oryx kugle.


Han påbegyndte et nært samarbejde med blandt andre Roy Weatherby, Fred Huntington fra RCBS, Elmer Keith, Smith & Wesson og ikke mindst Phil Sharpe, der var manden bag Rudolf Sands højt elskede 7x61mm S&H.

Pris: 495,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste