15-12-2010 13:12:57

Så kom en hæslig jæger

Af Klaus Rifbjerg.

Essays og historier om jagt
Jagtmodstandere vil sikkert finde denne bog afskyelig. Hvordan kan det på nogen måde retfærdiggøres, at voksne, veluddannede mennesker – fortrinsvis mænd – finder på at gå ud i naturen og for deres fornøjelses skyld dræbe uskyldige, umælende dyr Det kan det muligvis heller ikke – og Klaus Rifbjerg har ikke skrevet bogen for at overbevise nogen om det modsatte. Til gengæld er bogen en rasende godt skrevet beskrivelse af et stykke virkelighed. I traditionen fra Wilhelm Dinesens og St. Steensen Blichers, Turgenjevs og Tolstojs, Karen Blixens og Hemingways jagtbeskrivelser

Litterært er der nok at leve op til. Klaus Rifbjergs bog er ikke en mandjævning med de store, men prøver at fortælle om noget der har godt, om ikke andet så på jægeren. Jagt kan som så meget i den moderne verden være mekaniseret, nærmest industriel, men af og til virker den frigørende, skærper bevidstheden, lærer øjet at se og øret at høre.

Så kom en hæslig jæger er en hybrid eller med et andet ord: en blanding. Klaus Rifbjerg har skrevet en række afsnit, som beskriver hans oplevelser som jæger i Danmark og andre steder, suppleret med andre hvor han tidligere har skrevet om emnet faktuelt og som fiktion.

Bogen er ikke specielt for jægere, men for alle der interesserer sig for sider af tilværelsen, de ikke selv går så meget op i. På den anden side – der er over 200.000 medlemmer af Dansk Jagtforbund!

Dimentioner: 15,5 x 23 cm.
145 sider.
Omslag: Softcover
Sprog: Dansk

Klaus Rifbjerg, f. 1931, er den mest synlige og produktive danske forfatter. Mere end hundrede udgivelser i alle genrer: lyrik, romaner, noveller, dramatik og essays er det blevet til siden debutbogen “Under vejr med mig selv” i 1956. Senest udkom romanen “Skiftespor” (2010). Gennem alle årene har Rifbjerg været en hyppig og kritisk aktør i samfundsdebatten.

Pris: 249,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste