13-01-2021 10:08:02

CZ ZKR 590 Grand, 4" revolver i .38 Special. Pæn stand. Varenr.:P8799


Tjeneste revolver fra CZ i glimrende kvalitet. Indvendigt er den opbygget som Colt, dog med en massiv dobbelt skruefjeder til hanen. Der er tale om en velkonstrueret og robust revolver fremstillet i Poldi-Electro stål, der regnes som noget af det fineste materiale i dag. 4" løb og faste sigtemidler. Der er en låseknast i yoken - et sikrere system end Colt og S&W. Der er også en hulning op i topstrappen der mindsker svejse skæret i denne.

Trykprøvet i 1967 (en 67'er tresser med stil). Denne revolver er fra den største serie og blev produceret af Precision Engineering, n. P., Uherský Brod, i perioden 1967-1969.

Glimrende aftræk, både single og double action. Kun få mærker efter brug.

En sjælden revolver i Danmark og i exceptionel god kvalitet . Grebet er lidt lille. Nok bedst egnet til folk med små hænder.

CZ ZKR 590Grand .38 Speciel Pris 2.980,-
Pibelængde 10,2 cm. Totallængde 23 cm. Vægt 811 gram.

Historie.

Augustin Nečas (1918-1989) deltog i en række projekter i Koucký-brødrenes designteam, men han var sandsynligvis mest berømt for designet af ZKR 590 Grand.

ZKR 590 revolveren var i alle henseender et helt originalt design. Den bestod af 48 komponenter, og begrebet dens aftrækker- og tromlemekanisme havde elementer, der endnu ikke er brugt i revolvere. Et helt nyt element var returhåndtaget, ophængt af en spiralfjeder monteret på samme akse som tromlefjederen. Der var et hul i den bageste arm, hvorigennem tromlens fjeder førte. Håndtagets forreste arm forsynede ikke kun fjederen af ​​aftrækkeren, da dens fremspring gled i aftrækkers skrå rille, men også styringen af ​​cylinderlåsen via det fjederbelastede håndtag.

Cylinderskubberen var drejeligt forbundet til aftrækkeren, og den styrede dens bevægelse. Det andet nøgleelement i mekanismen var en automatisk sikkerhedsanordning, der styrede fremspringet af returhåndtaget via en cirkulær holder, monteret på samme akse som hanen. Da han trykkede på aftrækkeren, drejede han holderen og reducerede den selvlåsende enhed til en sådan grad, at hanen kunne ramme sikringens hoved. I den nederste del af håndtaget var der en justeringsskrue, hvis stramning muliggjorde regulering af tromlefjederen og fjederen på returhåndtaget.

Imidlertid var et centralt spørgsmål i designet af Grand revolver cylinderlåsen foran. For alle hidtil kendte revolvere med en vippecylinder og en lukket ramme var der ingen teknisk løsning, der ville låse selve konsollen. De fleste revolvere var tilstrækkelige til at placere den bageste ende af cylinderaksen i væggen i rammen, eller sikringen af ​​den forreste ende af aksen med en fjederstift, der var anbragt i huset under hovedstrækningen, blev forlænget.

Imidlertid kom designeren Nečas med en helt original løsning, som dengang var uden sidestykke. Ved hjælp af en håndtagstransmission monteret i siden af ​​revolveren blev der monteret en lodret glidende lås i cylinderbeslaget. Dens fremspring, når den er låst, passer ind i en fordybning i konsol sengen. Låsesystemet, dets stænger og gearstænger blev styret af en glidecylinderlås. Da lukkeren blev trukket tilbage, hvilket er nødvendigt for at vippe cylinderen, blev låsen sænket, og konsollen blev således låst op.

Udviklingen af ​​revolveren blev afsluttet af Augustin Nečas i 1959.
Kilde Militærhistorisk Institut i Prag

Pris: 2.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste