16-04-2019 15:15:44

S&W Victory 5" .38 Special. Pæn stand. Varenr.:P11990


Smith & Wesson Victory revolverne blev under anden verdenskrig fremstillet i store mængder, både til det amerikanske og det britiske militær. Våbnet er i sit udgangspunkt en helt standart S&W K-ramme revolver med 5" pibe, et lille service greb.

Der er tale om en fem skrue udgave og disse revolvere var oprindeligt i kaliber .38 S&W. Denne kaliber er ændret til den kraftigere .38 Special. Da serie nummererne på tromlen og de øvrige dele stemme overens, så kan man regne med dette er gjort af S&W selv. 

Revolveren er i original stand og finish, dog også brugt. Indført i Europa i 1969.

Smith & Wesson Victory kal. 38 Special. Pris 3.480,-
Pibelængde 12,7 cm. Totallængde 25,9 cm. Vægt 859 gram.

Historik.
Denne revolvertype repræsenterer nok den mest afgørende konstruktion fra Smith & Wesson.
Istedet for de tidligere Top-Break mekanisme blev swing-out tromlen indført på denne model i 1899.
Konstruktionen blev udført af D.B.Wesson og dennes søn. Samtidig blev .38 S&W Spec. konstrueret. Det var en virkelig forbedring af .38 Colt patronen, der var for svag og med helsat projektil. En væsentlig forbedring, der nu har holdt i mere end 100 år. Ikke så ringe!

Revolveren blev i stor stil solgt til den amerikanske hær og til politiet.
Heraf tilnavnet .38 M&P.

Den vigtigste modelvariant, er nok den der blev leveret til de Brittiske Commenwealth nationer. Den afgørende ændring er kalibren, nemlig til .38S&W. Briterne benyttede denne S&W patron med et 200 grains projektil, heraf kaliberbetegnelsen .38-200.
Den er lidt kortere end .38S&W Spl. og med en anelse større hylster diameter bagtil.
Den blev fremstillet med 4, 5, og 6" løb.
Under WWII købte britterne meget store antal af revolveren. Da serienumrene nåede 1.mill. i april 1942, begyndte man forfra med bogstavet V foran serienummeret.
Heraf tilnavnet Smith & Wesson Victory. Samtidig skiftede man finish. Smith & Wesson Victory modellen fremstod i glasblæst parkerizeret finish.
Ofte kan man se svage filespor udvendigt på disse modeller. Det har fået nogle til at mene, at der var tale om billig og hurtig krigsproduktion. Det er ganske fejlagtigt. Et krigsvåben skal ikke brilliere ved sin finish med ved sin funktion. Disse revolvere er alle født med en udsøgt trimmet mekanisme, med delene i højeste kvalitet. Mekanismen er nærmest som et urværk fra Schweiz. Selv nutidens Custom revolvere har vanskeligt ved at leve op til denne standard.

Pris: 3.480,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste