02-07-2021 14:57:32

Walther P.38 9x19. Pæn stand. Varenr.:P9024


Våbnet er fremstillet på Walther fabrikken i 1943.

Alle metaldele på denne pistol står med deres oprindelige ret grove bearbejdnings spor fra fremstillingen og den karakteristiske slitage på kanter og hjørner, tyder på at den ikke er genblåneret.

Piben har indvendigt lidt spor efter rust, men gængerne står rimeligt skarpt i hjørnerne og den skyder stadigt lige. Alle markeringer er let læselige.

Pistolen er spændende på grund af sin fortid og fordi den er lang nok til, at blive registreret som skytteforenings våben.

Grebsskallerne er i sort kunststof. Der medfølger et magasin og dette er produceret efter anden verdenskrig.

Walther P.38 9x19 Pris 5.980-
Pibelængde 12,2 cm. Totallængde 21,3 cm. Vægt 974 gram.

Walther P.38 blev afløseren for den berømte Luger P.08. Denne pistol er den første duble action arme pistol i verden og samtidigt har den et meget avanceret og effektivt sikrings system.

To lidt sære krav fra de tyske myndigheder var med til at sikre P. 38'eren dens karakteristiske udseende. Det første var et ønske om en fritliggende pibe og det andet var et krav om at løbet skulle følge slæden lige tilbage i rammen. Den første udfordring blev klaret ved at anvende to returfjedre, en i hver side af rammen. Det sidste blev klaret ved at anvende et Låsesystemet er af faldbloktypen.

Et godt eksempel på hvor fremsynet konstruktionen var, er at Beretta på deres M. 92FS. der i midt firserne blev tjenestevåben ved det amerikanske forsvar, stort set har kopieret både lås, aftrækket og sikrings systemet.

P.38 har ligesom Lugeren ikke specielt godt af at skyde med patroner beregnet til maskinpistoler (F.eks. Dansk og Svensk AMA). Forsøger man sig alligevel risikere man at ødelægge våbnet. Med de fleste kommercielle typer 9x9 ammunition der ikke væsentligt overstiger 480 J eller 350 FT.IB. energi, bør der ikke være nogle problemer.

Pris: 5.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste