15-06-2016 12:21:58

Walther P38 9x19. Meget brugt. Varenr.:P7891


Walther P. 38 blev afløseren for den berømte Luger P. 08. Denne pistol er den første duble action arme pistol i verden og samtidigt har den et meget avanceret og effektivt sikrings system.

To lidt sære krav fra de tyske myndigheder var med til at sikre P. 38'eren dens karakteristiske udseende. Det første var et ønske om en fritliggende pibe og det andet var et krav om at løbet skulle følge slæden linært tilbage i rammen. Den første udfordring blev klaret ved at anvende to returfjedre, en i hver side af rammen. Det sidste blev klaret ved at anvende et Låsesystemet er af faldbloktypen.

Et godt eksempel på hvor fremsynet konstruktionen var, er at Beretta på deres M. 92FS. der i midt firserne blev tjenestevåben ved det amerikanske forsvar, stort set har kopieret både lås, aftrækket og sikrings systemet.

Slæde og løb på denne pistol har været angrebet af rust, er slebet og poleret op, hvorefter delene er blevet genblånerede. Piben har indvendigt en del gravrust og gængerne står ikke længere skarpt i hjørnerne. Ud over et svagt 'P. 38' på slæder, så er alle markeringer væk. Rammen og diverse tilhørende dele har også været angrebet af rust, hvilket har efterladt en del ar i overfladen.

P. 38 har ligesom Lugeren ikke specielt godt af at skyde med patroner beregnet til maskinpistoler (F.eks. Dansk og Svensk AMA). Forsøger man sig alligevel risikere man at ødelægge våbnet. Med de fleste kommercielle typer 9 x 19 ammunition der ikke væsentligt overstiger 480 J eller 350 FT.IB. energi bør der ikke være nogle problemer.

Pistolen er spændende på grund af sin fortid og fordi den er lang nok til, at blive registreret som skytteforeningsvåben.

Grebsskallerne er i sort bakelit og magasinet indeholder 8 patroner.

Walther P. 38 9x19 Pris 2.680-
Pibelængde 12,5 cm. Totallængde 21,5 cm. Vægt 912 gram.

Pris: 2.680,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste