02-07-2021 14:44:33

Walther P38 9x19. Pæn stand. Tidlig produktion. Varenr.:P15395

Mekanisk meget fin, tidlig Walther P38, fremstillet hos Walther i 1942 og med diverse ørne. Både indvendigt og udvendigt kan man se, at tyskerne ikke var pressede på dette tidspunkt. Finishen er ikke den civile før krigsstandard, men og piben står som ny. En sjældent flot krigstid P38. Udvendigt er der lidt blanke kanter og små ridser.

Pistolen er spændende på grund af sin fortid og fordi den er lang nok til, at blive registreret som skytteforeningsvåben.

Grebsskallerne er i rødbrun bakelit og passer tidsmæssigt med resten af pistolen. Den leveres med et 8 skuds magasin rensestok og i en moderne sort plastkuffert.

Walther P.38 9mm Pris 8.980,-
Pibelængde 12,5 cm. Totallængde 21,5 cm. Vægt 9xx gram.

P. 38 har ligesom Luger'en ikke specielt godt af at skyde med patroner beregnet til maskinpistoler (F.eks. Dansk og Svensk AMA). Forsøger man sig alligevel risikere man at ødelægge våbnet. Med de fleste kommercielle typer 9 x 19 ammunition der ikke væsentligt overstiger 480 J eller 350 FT.IB. energi bør der ikke være nogle problemer.

Walther P. 38 blev afløseren for den berømte Luger P. 08. Denne pistol er den første duble action arme pistol i verden og samtidigt har den et meget avanceret og effektivt sikrings system. 

To lidt sære krav fra de tyske myndigheder var med til at sikre P. 38'eren dens karakteristiske udseende. Det første var et ønske om en fritliggende pibe og det andet var et krav om at løbet skulle følge slæden lineært tilbage i rammen. Den første udfordring blev klaret ved at anvende to returfjedre, en i hver side af rammen. Det sidste blev klaret ved at anvende et Låsesystemet er af faldbloktypen.

Et godt eksempel på hvor fremsynet konstruktionen var, er at Beretta på deres M. 92FS. der i midt firserne blev tjenestevåben ved det amerikanske forsvar, stort set har kopieret både lås, aftrækket og sikrings systemet. 
 

Pris: 8.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste