12-03-2022 11:11:49

Hämmerli 210 .22 short. Olympic Rapid Fire. Historisk pistol. Varenr.:P9361


Hämmerli 210 var den sidste version af Walthers Olympiske pistol fra 1936 der blev produceret. Disciplinen var Olympic Rapid Fire. En form for skydning der i dag skydes med pistoler uden kompensator og i .22lr.

Denne Hämmerli har tre typer komp. Lige foran kammeret starter seks huller med gevind. Disse kunne blindes med pinol skruer, således at man kunne tune sin pistol til en given ammunition. Nær piben er der to porte vendt mod venstre så pistolen tvinges mod højre, mundings vægten har en udskæring fremad/opad med en justerbar indsats. Resultatet er, at pistolen nærmest ikke flytter sig ved skudafgang, andet end den vej man ønsker.

I modsætning til de kendte 208- 215 typer, så har denne udgave magasinudløser og sikring ved aftrækkerbøjlen. Normalt er disse pistoler fremstillet helt i stål (på broen til bagsigtet), her er også slæden i aluminium. Men stadigt i bedste kvalitet både m.h.t materialer og forarbejdning.

Brugt men ikke misbrugt. Der er nogle blanke pletter i blåneringen, samt et par ubetydelige små nyk, ellers fin. Mekanisk er den også fin. Grebet er et originalt greb i størrelse medium.

Leveres med et magasin og uden tilbehør.

Hämmerli 210 .22 short. Pris 1.980,-
Pibelængde 18,8 cm. Totallængde 29,5 cm. Vægt 1.160 gram.

Historie:
Pistol blev brugt til 25M Silhuet programmet + Moderne femkamp, begge Olympiske programmer.
Moderne femkamp:
Desværre blev det få problematisk at transportere disse pistoler rund i verden grundet krav til tilladelser og tidsfaktor i den forbindelse, så pistolerne blev i første omgang udskiftet til luftpistol som man skød lige som skiskydning mod 5 mål der skulle væltes, disse er så også afløst af elektronisk skydning (laser eller infrarødt).
25M Silhuet programmet:
Der er kaliber 22Short udgået og man bruger i dag .22lr. i stedet. Programmet kendes i dag som 25 meter ’rapid fire’

Pris: 1.980,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste