20-05-2022 11:31:56

Tommygun - USM1 A1 #1093 Varenr.:1093


Thompson Auto Ordonance ”Tommygun” “Typewriter”, kaliber .45 (11,43 mm), en flot kopi.
US M1A1 maskinpistol, - denne variant er den militære udgave med fast kolbe, stak magasin og 4 kantet frontgreb.

Magasinet kan skubbes ud og der kan tages ladegreb, - modellen er tænkt til; dekoration, film og teater, - aftræksfunktionen holder ikke evigt, - skæfte af træ (spansk åndenød) øvrigt er af metal (Ingen plast detaljer).
Længde 86,5 cm.
Vare nr. 1093 - Pris 2.869,-

Som rigtigt skarptskydende våben:
Thompson / Auto Ornance maskinpistolen er fra 1921 og model 1928A1 blev brugt af amerikanske marinesoldater i Nicaragua og som tjenestevåben for US Coastguard. Disse våben blev produceret hos; Colt Firearms, Auto Ordnance (Thompson) og Savage Arms.

Efterspørgslen til Thompson SMG steg voldsomt i 1939-1941 og det var tydligt at våbnet ikke egnede sig til massefabrikantion og man ændrede derfor en række detaljer og resultatet blev .45 Thompson M1A1 og disse våben blev kendt for deres ualmindeligt gode funktion, - hvor de var foretrukken følgesvend for Commando- og Rangersoldaterne under 2. Verdesnkrig, sidenhen blev Thompsons brugt i Koreakrigen,samt i amerikanske støttekampagner op i 1960´erne.

Der er lavet mange forskellige stykker extraudstyr til den skarpskydende udgave, - hvor de af tallerkenmagasinerne som virkligt havde god funktion er set handlet til skyhøje priser, - disse magasiner kender vi alle fra Hollywods produktioner af gangsterfilm, - men i virkligheden er disse store magasintromler ikke særligt udbredte.

Som modelvåben:
Der har været vellignende modeller af dette våben igennem mange år, - men efterspørgslen har været svingende, - da den kom fra Marui som elektrisk soft-air-gun cirka år 1999 var den en af de første japanske modeller til el-drift som blev levere med hoveddelene i fræstet metalkrop, - med alle prøvestempler osv, - desværre kom den aldrig i Gansgterudførsel, - men udelukkende i militærudgave med 4-kantet frontgreb og stangmagasin, - visse Gangsterkits til denne har været i handel, - dog ikke med nogen større succes.

Tidl. MGC (Model Gun Corp) japansk producerede modeller kan skaffes fra tid til anden (Fabrikken er lukket), - priser fra 5.995,00 og opad efter stand, - pæne MGC´ere ses handlet til op imod 20.000,00 på auktion.

"Disse velligende modelvåben er produceret i b.la. støbt i letmetal og er beregnet til pynt, udsmykning m.m. men kan også bruges som rekvisitter på film, teater eller en udklædningsfest. Naturlig størrelse, - mekanikken fungerer til dekorations- og teaterbrug, - tåler ikke tørskydning.

Alle modelvåben kan købes uden tilladelse. (Kan ikke skyde hverken med skarpt eller løsskud)"

 

Midlertidligt udsolgt (spørg evt).
 

Pris: 2.869,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste