19-02-2018 12:13:41

Lee Enfield #1090 Varenr.:1090


Herlig militærriffel, - med en lang historie, - robust sag der efter militærbrug også har været brugt til jagt. Kan ses som vagtvåben rundtomkring i de britiske kolonier, - så den er stadigvæk i brug den dag idag. Der er fremstillet et utal af varianter til forskellige formål i mere end 25 lande.

Længde 105 cm. Vægt: 3,3 kg

Lee Enfield riflen er en af de sidste bolt-actionrifler som stadigvæk er i brug, - bruges Bl.a i grundtræningen af visse styrker. Og den har været brugt i krig helt bra Boer-krigene til indsatsen af russiske soldater i Afghanistan.

Brugt i militærsammenhæng i stor udstrækning fra 1895 til 1926.

Riflen er designet af James Paris Lee for RSAF Enfield, - der er fremstillet mere end 17.000.000 eksemplarer, - med korte og lange magaziner, - til alle værn i alle ender og kanter af kloden, - herunder som sniper og junglekarabin.

De originale Lee Enfield .303 rifler kunne godt lide lide lidt under at de var lavet hurtigt, - der kunne være materialeproblemer fordi man brugte et mix af dårlig arbejdskraft og for blødmetaler og grimt skæftetræ, - dette til trods fungerer riflerne efter hensigten, - selv efter mere end 100 års aktiv tjeneste.

Flot Bolt Action riffel, - originalt i caliber .303

Vores modelriffel ligner den originale på flere punkter, - metallet er for blødt til rigtige rifler, - skæftetræet er af spansk åndenød og finishen er pænt patieneret så riflen ikke ser ny ud, - den kunne godt ligne en original som har været i tjeneste.

Der er lavet ansats til bajenetfatningen, - men den originale bajonet kan desværre ikke monteres på riflen, - men bajonetten ser jo rigtigt flot ud ved siden af, - vi har fra vtid til anden ganske pæne originale bajonetter til dette våben.

"Disse vellignende modelvåben er fremstillet i b.la. støbt i Zamak-metal.
( en legering af Zink, Aluminium, MAgnesium, Kobber )
De er beregnet til pynt, udsmykning m.m. men kan også bruges som rekvisitter på film, teater eller en udklædningsfest.

Naturlig størrelse, - mekanikken fungerer til dekorations- og teaterbrug, - tåler ikke tørskydning eller voldsom leg.
Alle modelvåben kan købes uden tilladelse. (Kan ikke skyde hverken med skarpt eller

løsskud)"

 

 

Pris: 2.299,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste