18-09-2019 14:41:59

S&W M.60 2" Chiefs Special .38 Special. Graveret af Bent Agner. Varenr.:P0646


Smith & Wesson .38 Chiefs Special, model 60, 2"
Revolveren blev i l949 udviklet som tjenestevåben for civiltklædt personel. Det er den første Smith & Wesson med spiralfjeder istedet for bladfjeder for slagmekanismen. Revolveren blev fremstillet i mange versioner bl.a. som hammerless og med forskellige pibelængder. Indtil 1965 var alle disse Chiefs Specials (model 36, 37, 38 og 49) fremstillet i stål eller letvægtsmateriale.
I 1965 blev modellen fremstillet i rustfrit stål, model 60. Det var en verdenssensation. Det var begyndelsen på, at fremstille våben i dette herlige, men også teknisk problemfyldte materiale. M.60 er i 2" versionen er den kun 16,7 cm lang og vejer kun 638 gram. Den klejne størrelse og vægt, gør revolveren vanskelig at skyde med for en uøvet skytte.
Den seneste version er en model 60 i .357 magnum med 5" pibe og justerbare sigtemidler. Toltalængde: 23,8 cm.

Denne revolver er graveret af våbenkonstrukturen og mestergravøren Bent Agner Nielsen. (Denne kombination af evner er ekstrem sjælden) BAN er mest kendt for Agner pistolen. Verdens første selvladepistol i .22 LR fremstillet i rustfrit stål.
Graveringen er består af scroll med stilliserede florale motiver og med punslet bund. I rammens bund har BAN signeret sit værk i oval. S&W bomærke og stempling er på bedste vis inkorporeret i graveringen. Skæfterne er også fremstillet af BAN. Det er bouyertræ, der normalt anvendes til piber. Skæfterne er glatte så træets åretegning kommer fint frem. S&W bomærke er ekstremt kunstfærdigt "graveret" eller træskåret øverst på skæftepladerne.
Revolveren har et R foran det relativt lave serienummer. Dette bogstav begyndte S&W med i 1969, så revolveren må være fra dette tidspunkt. Den er følgelig blevet graveret i årene efter.
Revolveren fremstår så tæt på ny, som man kan komme.
Kan kun sælges til export.

Pris: 29.600,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste